Unnim Caixa es transforma en fundació especial

· La nova entitat resultant de la transformació d’Unnim Caixa es
denominarà “Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu,
Sabadell i Terrassa”


· Es respectarà el caràcter territorial de les caixes d’estalvi d’origen creant tres fundacions territorials: la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu, la Fundació Especial Antiga Caixa Sabadell 1859, i la Fundació Especial Antiga Caixa Terrassa.
Aquest dijous 23 de maig, Unnim Caixa ha culminat el procés de transformació en fundació especial i s’han creat tres fundacions territorials hereves en l'àmbit social de les antigues caixes fundadores.
Així, es mantindrà una fundació “comuna” a les tres fundacions territorials que s’anomenarà Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, i que tindrà un abast en la seva actuació de tot Catalunya. Per la seva banda,les tres fundacions territorials, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, la Fundació Antiga
Caixa Sabadell 1859 i la Fundació Antiga Caixa Terrassa actuaran principalment en els seus territoris d’origen.
Aquest procés ha tingut lloc després que, a finals del 2011, Unnim Caixa segregués el negoci financer a Unnim Banc, i passés a gestionar l’Obra Social de les antigues caixes,així com el patrimoni arquitectònic i immobiliari, el fons d’art i els actius patrimonials.
La Fundació Antigues Caixes Catalanes continuarà la tasca que les antigues caixes d’estalvis han realitzat a través de les obres socials durant més de 150 anys en els àmbits socials, culturals, assistencials, mediambientals i educatius a Catalunya.
BBVA, part implicada i compromesa amb les quatre Fundacions
d’Unnim Caixa
El mes d’octubre de 2012, Unnim Caixa i BBVA van signar un acord de col·laboració per realitzar de forma conjunta activitats que permetessin donar continuïtat a les actuacions més emblemàtiques de l’obra social d’Unnim. L’acord va anar acompanyat d’un pla de col·laboració anual pel qual durant el període que va d’octubre 2012 a
setembre 2013 BBVA destina 2,2 milions d’euros a aquestes activitats.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 24 May 2013 - 15:49:14 in Varios by Informativos