Terrassa, candidata a ciutat del cinema de la "Creative Cities Network" de la UNESCO

La ciutat opta a la secci贸 Cinema, amb l'objectiu de refermar l'aposta pel sector audiovisual i generar oportunitats culturals i professionals

La candidatura de la ciutat de Terrassa per entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO ha passat la primera fase, i ara la ciutat 茅s un dels tres municipis de l'Estat seleccionats per aquest reconeixement internacional. Amb la recepci贸 de la carta de suport de la Comissi贸 General Espanyola de Cooperaci贸 amb la UNESCO del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperaci贸 del Govern central, s'oficialitza que la ciutat opta a integrar-se en un dels apartats de la Creative Cities Network d'aquest organisme internacional. Aquesta xarxa es va crear l'any 2004 amb l'objectiu de fomentar la cooperaci贸 internacional entre ciutats de tot el m贸n per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urb脿 sostenible, d'integraci贸 social i de vida cultural.

Terrassa presenta la seva candidatura a la secci贸 Cinema (Film), amb la voluntat d'aprofundir en l'aposta pel sector audiovisual i generar oportunitats culturals i professionals per a la ciutadania, fomentant els valors que representa la UNESCO i, alhora, amb l'objectiu de millorar el posicionament internacional de la ciutat. L'Acad猫mia del Cinema Catal脿 ha decidit donar suport a la iniciativa encap莽alada per l'Ajuntament de Terrassa en la categoria de cinema, i, d'aquesta manera, aconseguir convertir-se en la primera ciutat de l'Estat espanyol en aquesta categoria.

Aquesta 茅s una de les primeres accions de la Taula Local de l'Audiovisual "Terrassa Ciutat de cine", que es va constituir el passat mes de mar莽, amb l'objectiu de posar en valor el gran potencial de la ciutat en aquest 脿mbit. La Taula, integrada per l'Ajuntament de Terrassa, a trav茅s de l'脿rea de Cultura, Innovaci贸 i Projecci贸 de la ciutat; la Terrassa Film Office; l'ESCAC (Escola superior de Cinema de Catalunya); l'institut Santa Eul脿lia (cicles formatius d'imatge i so); la Societat Municipal de Comunicaci贸 de Terrassa; la Filmoteca de Catalunya; el Parc Audiovisual de Catalunya; i el director cinematogr脿fic terrassenc, Jan Baca; es va plantejar des dels seus inicis la cerca i desenvolupament d'accions per potenciar la visibilitat de Terrassa com a ciutat referent per a la ind煤stria audiovisual, donar impuls a la formaci贸 en aquest 脿mbit i acostar a la ciutadania tot el que ja es fa a la ciutat en aquest sector.

La Taula de l'Audiovisual, com a observatori local que continuar脿 amb la defensa de la candidatura en la seva segona fase, preveu diverses accions de difusi贸 i promoci贸 properament, com la commemoraci贸 del proper Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, el 27 d'octubre, entre d'altres accions. A m茅s, en paral路lel, s'estan iniciant els contactes amb les diferents ciutats de l'Estat que ja formen part de la xarxa, com Sevilla, Granada, D猫nia, Burgos, Bilbao o Barcelona; o amb aquelles que formen part de la secci贸 a la qual opta Terrassa, com Bradford, Santos, Galway, Roma, Sof铆a, Bitola, S铆dney o Busan; per tal de con猫ixer experi猫ncies, interessos o compartir el repte de la ciutat.

Est脿 previst que el proper mes d'octubre es faci p煤blica la resoluci贸 oficial, per part de la UNESCO, de la llista definitiva de ciutats designades com a ciutats creatives. Aquestes, un cop designades, disposaran d'un reconeixement espec铆fic de la organitzaci贸 pel comprom铆s de col路locar la creativitat en el centre de les seves estrat猫gies de ciutat.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Thursday 15 June 2017 - 23:42:23 in Varios by Director