Ciutadans (Cs) proposa un nou pla director per a ampliar i comunicar el parc Vallparadís amb la resta de la ciutat

L'alcaldable, Javier González, recorda que fa un any el ple va aprovar una proposta del seu Grup Municipal en aquesta línia però "l'equip de govern ens ha anat marejant sense que fructifiqués en res"

L'alcaldable de Ciutadans (Cs) a Terrassa, Javier González, ha anunciat "un pla director per a revitalitzar el parc de Vallparadís, reordenar els usos i prolongar-ho tant cap a l'estació de Ferrocarrils dels Fonts com cap a la zona del Cementiri Vell". La proposta implicaria el trasllat de l'actual edifici usat com a magatzem i centre logístic de les Brigades Municipals a "un equipament en un lloc més adequat i millor comunicat amb les vies ràpides i la resta de la ciutat". D'aquesta forma, segons González, el parc "quedaria lliure de l'actual pas de camions i maquinària pesant de les brigades i compliria els requisits mediambientals de les directives europees com a Zona Urbana d'Atmosfera Protegida (ZUAP)".

Javier González ha assenyalat que l'equipament, situat entre el carrer de la Igualtat i el pont del Cementiri Vell, és actualment "un obstacle per al creixement en el seu entorn més immediat" d'un parc que "és una joia i un símbol referent per a Terrassa", com demostren les últimes enquestes de valoració dels ciutadans. Per aquesta raó, i després de 20 anys d'existència, "no volem que mori d'èxit", ha advertit l'alcaldable de Cs. La iniciativa comportaria, per exemple, "regular la circulació de bicicletes, l'ús de persones amb animals domèstics i dinamitzar les activitats i la seva relació amb els usuaris i les entitats adaptant-lo als nous temps".

El candidat ha qualificat la futura ampliació de "vital" i ha recordat que el ple va aprovar fa un any una proposta de Cs per a redissenyar el pla director de Vallparadís però "l'equip de govern ens ha anat marejant sense que fructifiqués en res". L'objectiu d'aquesta nova proposta de la formació taronja és una operació que transformaria la zona amb un nou equipament municipal més concorde als usos del parc i una part residencial: "La col·laboració público-privada ben planificada faria que el cost del trasllat no fos molt important, a més que l'Ajuntament té molt sòl industrial lliure on situar les Brigades", ha aclarit González. En definitiva, "una manera de dinamitzar tant el parc com el centre de Terrassa", ha conclòs.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 21 May 2019 - 16:11:59 in Varios by Director