Article d´opinio del sr.Javier González de Ciutadans Terrassa

Després de les eleccions municipals, en l'inici del nou mandat, des de Ciutadans vam dir que treballaríem per un ajuntament que fos transformador, amb un major protagonisme de les àrees de transició digital, innovació i urbanisme, que fos eficient en la gestió dels impostos dels ciutadans, eficaç en la provisió de serveis de la mà de la col·laboració amb el sector privat, sensible amb els col·lectius més desfavorits i, en definitiva, que generés valor per a millorar el benestar dels nostres veïns. A més, advertim que el govern de Jordi Ballart amb els independentistes d'ERC-MES podria caure en la temptació de pujar impostos o ser condescendents amb els involucrats en el cop separatista de 2017.
Continuem pensant que perquè la nostra ciutat millori amb un canvi, el primer que ha de canviar és l'ajuntament, per a ser aquest motor necessari. Des de l'oposició en difícil implementar estratègies en aquest sentit, ens queda expressar la nostra opinió per exemple en el moment de l'elaboració dels pressupostos. Per als de 2020 ja vam dir que si l'única idea de futur era aplicar la major pujada d'impostos dels últims cinc anys que no comptessin amb el nostre suport, no vam voler ser còmplices a més de contractacions de personal ineficients, ni d'un pressupost que no prioritzés el servei de neteja, habitatge social o salut que en aquest cas va baixar en un 25%.
Quant a les propostes que hem treballat durant aquest període, comentar que moltes han estat aprovades amb la complicitat de l'equip de govern i a vegades amb la de la resta de l'oposició, les que no van ser aprovades demostren que tenim un discurs alternatiu liberal en l'econòmic i social en les polítiques de despesa: Vam fer públic el nostre compromís per un desenvolupament urbanístic equilibrat en col·laboració amb el sector privat, aconseguim el compromís del govern per a revisar la taxa de guals o posar en marxa un Pla per al comerç, vam defensar el trilingüismo institucional i la seva neutralitat i denunciem pressions de tall nacionalista en centres escolars, instem a la Generalitat a dotar de majors recursos als jutjats, denunciem la saturació de les urgències hospitalàries, garantim el benestar animal al costat d'organitzacions interessades, que l'ajuntament reconegués el lideratge femení, vam promoure el control de plagues o les donacions de sang durant la pandèmia, etc.
Davant la crisi provocada pel Coronavirus el govern municipal no tindrà més remei que modificar el seu pla per al mandat, de manera anàloga l'acció política dels partits de l'oposició també s'haurà d'adaptar a les noves circumstàncies. Aquest nou escenari és el que ha propiciat que tots els partits amb representació a l'ajuntament de Terrassa hàgim arribat a un acord per a proposar un Pacte de Ciutat a la societat civil que tracti d'oferir les millors eines per a una reconstrucció econòmica i social. Un acord, que sense pretendre'l, ha copiat l'esquema que Ciutadans va oferir en l'inici de mandat, el reforçament de la governança municipal per a poder empènyer en la recuperació econòmica, combatre les desigualtats i millorar els serveis públics.
Des de Ciutadans sempre hem considerat que una necessària col·laboració política és imprescindible per a superar tots junts l'actual crisi provocada per la COVID-19. Perquè les pandèmies no entenen d'ideologies, i perquè el valor de la unitat exigible a la societat ha de ser exemplificat des de la política. Amb aquesta intenció es posa la primera pedra per a un Pacte de Ciutat, un acord social i econòmic per a donar suport a la reactivació, combatre les desigualtats i millorar els serveis públics. Amb l'impuls d'un Ajuntament que estarà obligat a evolucionar com la pròpia societat ja l'està fent. Des de Ciutadans no renunciarem al fet que aquesta evolució futura sigui respectuosa amb la legalitat i lleial amb la resta de les administracions, per a protegir el benestar de les classes mitjanes treballadores sense que ningú quedi exclòs.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 26 May 2020 - 17:48:30 in Varios by Director