L'Ajuntament recorda que la instal·lació de piscines i inflables a terrasses i balcons pot comportar riscos i generar accidents

Dissabte es va enfonsar un terrat al carrer de Salvà, sense provocar ferits, a causa del pes d'una piscina instal·lada

Des de l'Ajuntament de Terrassa es recorda que la instal·lació de piscines, inflables o portàtils, a terrasses i balcons pot comportar riscos i generar accidents, pel pes i la sobrecàrrega que aquests elements amb aigua afegida, poden afectar a l'estructura dels edificis, posant-la en perill. Per evitar accidents, els arquitectes i professionals aconsellen a totes aquelles persones que vulguin instal·lar en el seu habitatge una piscina de plàstic o altre material similar, que consultin amb experts i especialistes, per conèixer el pes màxim que és capaç d'aguantar l'estructura de l'habitatge.

La instal·lació de piscines a terrasses i balcons pot comportar riscos i generar accidents a causa del pes de l'aigua, a partir de 20 centímetres de fondària es pot posar en perill l'estructura, 20 cm són 200 kg per metre quadrat. Cal conèixer la normativa i prendre molta atenció a la capacitat de resistència del forjat de terrasses i balcons, a més de demanar llicència municipal per instal·lar-les. En aquest sentit, des de l'Ajuntament, a més de realitzar una crida a la responsabilitat per vetllar per la pròpia seguretat, així com dels dveïns i veïnes de les comunitats, s'iniciarà una campanya a través de les xarxes socials municipals per recordar a la ciutadania aquests consells i la necessitat de complir amb la normativa vigent.

Precisament ahir, cap a les 7.30 del matí, el servei d'Emergències del 112 informava que via enfonsat la terrassa d'un habitatge del carrer de Salvà, a l'alçada del carrer de Marconi, sense provocar ferits. Segons sembla, l'enfonsament es va produir a causa del pes d'una piscina semirígida instal·lada al terrassa. Finalment, cap a les 9.30 h, després de la valoració de Bombers i de l'arquitecte municipal, la finca queda precintada fins a nou avís.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 05 July 2020 - 12:12:34 in Varios by Director