Matías Alonso (Cs): "Les institucions públiques han de garantir que els ciutadans visquin en pau i en llibertat en els seus barris"

·El diputat de Ciutadans visita avui La Maurina de Terrassa per a conèixer les queixes dels veïns i comerciants pel deteriorament de la convivència i la seguretat en la zona


"És el moment que les institucions públiques comencin a implementar solucions per a garantir que els ciutadans puguin exercir el seu dret fonamental a viure en pau i en llibertat en el barri en el qual han elegit viure", ha afirmat el diputat de Ciutadans (Cs) i president de la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, Matías Alonso, durant una visita al barri de la Maurina de Terrassa aquest matí. Alonso, acompanyat pels regidors del Grup Municipal de Cs a l'Ajuntament i per representants de l'associació de comerciants de la zona, de l'associació de veïns Plataforma per la Maurina i d'altres entitats. El diputat ha constatat "la creixent preocupació pel deteriorament de la convivència, l'augment de la delinqüència i la sensació d'inseguretat" en la zona, situacions que en la seva opinió es repeteixen en altres barris de tota Catalunya.


Matías Alonso ha anunciat que la seva formació presentarà una proposta de Resolució en el Parlament instant a la Generalitat que "d'una vegada per totes compleixi amb la seva obligació i garanteixi mitjançant l'ús de les forces i cossos de seguretat que la ciutadania desenvolupi el seu projecte de vida amb normalitat i en llibertat". El diputat ha recordat que Ciutadans ja va presentar el juliol passat una moció sobre aquest tema en el Parlament i ha advertit que "no podem permetre que es normalitzin situacions enquistades i que els nostres barris s'estiguin deteriorant i morint lentament".


En la seva opinió, "el diagnòstic sobre la situació és clar i coincidirem tots, encara que podem diferir en les solucions". Entre les propostes, Alonso ha insistit en "la necessitat d'augmentar el parc públic d'habitatges per a persones en situació vulnerable i aconseguir sobrepassar l'escàs 2% actual fins a aconseguir el 15% que marquen les lleis". El diputat de Cs també ha destacat les queixes per l'augment de la delinqüència i l'existència de clans que segons els veïns i comerciants "campen al seu aire", així com "la por d'anar a comprar i trobar-se amb algun contratemps o el temor fins i tot de deixar el seu habitatge buit quan marxen a treballar i trobar-lo ocupat quan tornin".


Per part seva, el portaveu del Cs a Terrassa, Javier González, ha aclarit que el seu grup està denunciant aquests problemes des de 2016, quan el ple va aprovar una moció sobre les ocupacions delinqüencials impulsada per Ciutadans. Segons González, el problema s'agreuja perquè "la gent fuig dels comerços de proximitat per la percepció d'inseguretat". El portaveu ha assenyalat que "no és un problema exclusiu de La Maurina, sinó d'altres barris de la ciutat com Ca n'Anglada, Segle XX o Ca N'Aurell, entre altres". El regidor, David Aguinaga, ha avançat que en el ple d'aquest mes Cs presentarà una proposta de resolució perquè l'Ajuntament "fomenti els acords amb els grans tenedors per a incrementar el parc d'habitatges socials de Terrassa", a més de ser "diligent a aplicar les mesures legals existents per a desnonar en cas de conflictes".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 23 September 2020 - 10:19:07 in Varios by Director