Ciutadans (Cs) reclama millores en la situació dels Centres d'Atenció Primària a Terrassa

-La regidora, Isabel Martínez, destaca la necessitat que la Generalitat incrementi el personal i els recursos tècnics i econòmics per a prestar un servei adequat i gestionar les llistes d'espera

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha reclamat que el consistori insti a la Generalitat que "adopti mesures i destini els recursos econòmics i tècnics necessaris per a millorar la situació actual dels Centres d'Atenció Primària (CAPs) de la ciutat", sobretot arran de la pandèmia de la Covid-19. L'edil ha presentat una Proposta de Resolució, per a debatre en el pròxim ple que, entre altres aspectes, recull les queixes sindicals i de moviments socials per "les dificultats dels professionals per a realitzar visites i consultes per la falta de personal, mitjans, sobrecàrrega laboral i les baixes retribucions".


Isabel Martínez ha avançat que la proposta també "insta a la Generalitat a garantir un procediment àgil per a sol·licitar cita prèvia en els ambulatoris, sobretot per a les persones amb dificultats per a l'ús de mitjans informàtics i electrònics", ha explicat la regidora. A més, planteja que l'Ajuntament, dins de les seves competències, "prengui les mesures necessàries per a millorar l'atenció als pacients en els ambulatoris, així com que habiliti els mitjans precisos perquè els col·lectius com la gent gran i els sectors més vulnerables tinguin un servei sanitari adequat".


La iniciativa també sol·licita al Govern que "garanteixi els professionals sanitaris necessaris en els CAPs per a atendre tant els casos de la Covid-19 com la resta de patologies i les necessitats dels ciutadans que van quedar desateses durant l'Estat d'Alarma i que es continuen veient relegades", segons Martínez. En aquest sentit, la proposta recorda que "dels 309 metges de família que l'Institut Català de la Salut (ICS) havia de contractar després dels acords aconseguits en la vaga de 2018, només s'ha pogut incorporar un centenar".

D'altra banda, la proposta de la formació taronja recorda el compromís adoptat per unanimitat de l'Ajuntament el mes de maig passat per a sol·licitar a CatSalut l'adequació i reestructuració de tots els espais sanitaris, assegurant les distàncies d'higiene i seguretat que exigeix la pandèmia actual, que va ser impulsat per Ciutadans Terrassa. Martínez ha insistit que "és imprescindible reobrir els CAPs i consultes que han estat tancats totalment o parcialment des de la crisi de la Covid-19" i "planificar i gestionar les llistes d'espera per a proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques que es van retardar a causa de la pandèmia".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 07 October 2020 - 11:51:08 in Varios by Director