UNICEF firma el primer acord de subministrament de vacunes contra la COVID-19 amb la Unió Africana

Virginia Drom directora de "El cafè dels Somnis" els vol fer partícips de la nota de premsa d'Unicef ​​fa a la vacunació Covid-19 a la Unió Africana.

Aquesta setmana passada Virginia va entrevistar a Lorena Cobas Responsable d'emergències a Espanya per tal de posar en valor als nens dels països subdesenvolupats. En breu l'entrevista.


L’acord proporcionarà fins 220 milions de vacunes mono dosi d’aquí a 2022 al Fons Africà d’Adquisició de Vacunes (AVAT) per ajudar a subministrar vacunes als 55 països membres de la Unió Africana (UA)

UNICEF ha firmat un acord amb la companyia Janssen Pharmaceutica NV per subministrar fins a 220 milions de dosis de la vacuna mono dosi de J&J als 55 estats membres de la Unió Africana (UA) d’aquí a que s’acabi 2022. Uns 35 milions de dosis s’entregaran a finals d’aquest any.

L’acord entre UNICEF i Janssen contribuirà a posar en pràctica el Compromís de Compra Anticipada (APC, per les seves sigles en anglès) firmat entre el Fons Africà d’Adquisició de Vacunes (AVAT) i Janssen al març d’aquest any.

L’acord incloïa una opció per sol·licitar 180 milions de dosis més, per la qual cosa es podria arribar a un total de 400 milions de dosis a finals de 2022.

La Unió Africana va crear AVAT al novembre de 2020 per subministrar les vacunes contra la COVID-19 al continent africà, amb l’objectiu de vacunar el 60% de la població de cada país de la UA. En el marc del pla, el Banc Africà d’Exportacions i Importacions (Afreximbank) i l’AVAT han firmat un acord de cooperació en nom de la UA per al desenvolupament d’un Marc de Compromís Anticipat d’Adquisició (APC) per donar suport a l’accés dels Estats membres a les vacunes. Altres socis són el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties a l’Àfrica (Africa CDC) i el Banc Mundial. Tot i que es preveu que diverses vacunes formin part de la iniciativa, la vacuna mono dosi és la primera que s’hi ha incorporat.

“Els països Africans han de disposar d’un accés assequible i equitatiu a les vacunes contra la COVID-19 el més aviat possible. L’accés a la vacuna ha sigut desigual i injust, ja que menys de l’1% de la població del continent africà està actualment vacunada contra el virus. Això no pot continuar”, ha valorat la directora executiva d’UNICEF, Henrietta Fore. “UNICEF, amb una llarga trajectòria en el subministrament de vacunes a tot el món, està donant suport als esforços mundials de vacunació contra la COVID-19 a través de l’AVAT, COVAX i altres canals per maximitzar la provisió i l’accés a les vacunes” ha afegit.

Aprofitant la seva experiència de vàries dècades com el major comprador de vacunes del món, tal i com fa anualment per a la immunització rutinària, UNICEF està actuant com a agent d’adquisició i logística en nom de l’aliança AVAT. UNICEF està preparat per facilitar l’adquisició, el transport i l’entrega de les vacunes tan aviat com estiguin disponibles i els països membres de la UA estiguin preparats per rebre-les. Amb la seva àmplia capacitat i dècades d’experiència en la gestió de transport, les assegurances i el trasllat de les vacunes, que requereixen un estricte compliment dels requisits de la cadena de fred, UNICEF col·laborarà amb la indústria de les vacunes, els intermediaris i les empreses de transport per fer arribar les dosis a les comunitats que les necessiten.

La vacuna contra la COVID-19 de Janssen va entrar a la llista de l’OMS d’ús en emergències (EUL) el 12 de març i es basa en una xarxa de subministrament mundial per produir la vacuna. L’últim centre de producció, Aspen Pharmacare a Gqeberha (Sud Àfrica), va ser aprovat per l’OMS el 29 de juny. S’espera que les entregues de la vacuna comencin a finals del tercer trimestre de 2021, amb assignacions que determinaran els CDC d’Àfrica.

L’acord es produeix en un moment en el continent africà s’enfronta al major augment de casos de la COVID-19 fins la data, i els problemes de subministrament de vacunes han deixat molts països amb grans grups de població sense vacunar.

A més del seu paper en aquesta aliança, UNICEF és també un soci clau en l’execució del Mecanisme COVAX dirigit per Gavi, l’Aliança per a les Vacunes, l’OMS i CEPI. En el marc d’aquesta iniciativa, UNICEF ha contribuït ja a l’entrega de més de 100 milions de dosis de 135 països i territoris. El paper d’UNICEF en l’adquisició i entrega de vacunes contra la COVID-19 en nom de l’AVAT complementarà i completarà l’objectiu compartit per COVAX de garantir un accés equitatiu a les vacunes contra la COVID-19 de qualitat garantida.

“Vacunar el món contra la COVID-19, a mesura que el virus segueix propagant-se i mutant, és una de les majors i més complexes iniciatives de salut col·lectiva que el món es posi mans a l’obra” ha valorat. “En la carrera per derrotar el virus, l’equitat no és una cosa amb la qual seria bo comptar-hi, sinó que és una necessitat absoluta. Aquesta pandèmia ens ha costat a tots alguna cosa, i a d’altres els hi ha costat tot. Només plegats podrem posar fi al patiment” ha anotat.

Sobre UNICEF

UNICEF treballa en alguns indrets més difícils per arribar als infants més desafavorits del món. En 190 països i territoris, treballem per a cada infant, a tot arreu, cada dia, per construir un món millor per a tots.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 10 July 2021 - 12:31:07 in Varios by Director