Activació del Pla d'Emergència Municipal en alerta per Risc d'Incendis Forestals

Queda restringit l'accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i a l'Anella Verda, davant l'elevat risc d'incendi

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat aquesta tarda el Pla d'Emergència Municipal per Risc d'Incendis Forestals, en alerta, atenent l'avís de la Direcció General de Protecció de la Generalitat de Catalunya sobre l'activació del Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT), en fase d'alerta, i l'activació per part dels Agents Rurals de la situació de Pla Alfa 3 per risc extrem a 249 municipis de 23 comarques, entre els quals es troba Terrassa. L'activació del Pla Alfa 3 comporta la restricció d'accessos a determinats espais naturals, com ara el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Pel que fa a la xarxa de camins de l'Anella Verda, es preveu també restriccions d'accés, amb l'objectiu d'evitar al màxim les possibilitats d'incendi davant l'elevat risc existent al municipi.

El Pla d'Emergència Municipal activat per risc d'incendi contempla el contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT); avisos als responsables dels grups d'actuació o als serveis municipals potencialment involucrats i informar a la població de la situació.

Pel que fa a les mesures que aquesta activació comporta, s'inclouen actuacions com:

Reforç de la vigilància en el entorn forestal.

-Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
-Es restringeix l'ús d'eines (bufadors, serres radials...) a menys de 500 m de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s'han d'utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
-Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s'exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).
-Tancament provisional de les zones de lleure.
-Mantenir tancat l'accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac en el terme de Terrassa.
-Mantenir tancat l'accés als camins de l'Anella Verda.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 12 August 2022 - 20:16:13 in Varios by Director