El Festival Jardins Pedralbes, en perill

Després de deu edicions del Festival Jardins Pedralbes, potser no hi haurà una onzena. Tal com ha publicat aquest matí La Vanguardia “la Generalitat s’està prenent el seu temps a garantir que el Festival Jardins Pedralbes es pugui celebrar aquest proper estiu (de fet, segueix sense moure fitxa) i aquest retard de la llum verda administrativa ha limitat el marge de maniobra de la promotora, Concert Studio, per tancar les contractacions dels artistes”. 

La resolució per part de l’Administració a dos mesos vista impedeix completament la realització de qualsevol tipus d’esdeveniment d’una magnitud i rellevància semblant. La contractació d’artistes i proveïdors, així com l'activació de patrocinis, campanya de comunicació i venda d'entrades, exigeix una rigorosa antelació que asseguri la bona feina de l'esdeveniment.

“El festival està en risc perquè fa 18 mesos, des del 20 de juny del 2021, que està esperant un conveni. Aquest conveni està compromès per escrit en una carta signada per la Secretaria General de la Presidència el 29 de maig del 2019, però ara no volen complir aquest compromís. Sincerament, sembla que no vulguin fer el festival”, sentencia Martín Pérez, director del Festival Jardins Pedralbes. 

Si no s’acceleren aquests tràmits, Barcelona pot perdre un festival que cada edició enamora 100.000 persones i que a més de ser una cita cultural imprescindible per als barcelonins, suposa un orgull per a la ciutat. I, malgrat això, ara està en perill. 

Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, conclou: “Barcelona mai no ha sabut gaire bé què fer amb el seu palau de cartró pedra i amb uns jardins infrautilitzats per la seva ubicació en una zona allunyada del centre. Fins que va arribar el festival”. 

Concert Studio, la promotora que va idear el festival fa deu anys, confia que la Generalitat de Catalunya compleixi el seu compromís per poder continuar desenvolupant aquest any una proposta artística de qualitat, descobrint nous talents locals i programant grans llegendes per gaudir de concerts magnífics en un entorn immillorable com ho son els Jardins de Pedralbes. 
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 11 January 2023 - 12:06:53 in Varios by Director