L'Ajuntament ofereix sis noves formacions a les entitats de la ciutat

El programa es desenvoluparà entre els mesos d'octubre i novembre en format presencial i online

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, posa a disposició del teixit associatiu de la ciutat l'oferta d'accions formatives per al primer semestre de 2023.

El programa formatiu arrencarà el 18 d'octubre i finalitzarà el 27 de novembre. En total s'ofereixen sis accions, totes elles gratuïtes, amb un total de 43 hores lectives. Cinc de les formacions seran presencials i s'impartiran a l'Espai de les Entitats (pg. del Vapor Gran, 39-41). L'altra formació serà en línia. El professorat dels cursos està format per persones amb experiència en la temàtica que abordaran i que formen part d'entitats del tercer sector social.

L'oferta formativa per a aquest semestre inclou propostes relacionades amb la gestió legal, documental i econòmica, la comunicació, la igualtat i el voluntariat. La tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís, assegura que «amb aquest programa formatiu es vol dotar de les eines necessàries per a l'enfortiment del teixit associatiu local, una peça clau per millorar la qualitat democràtica a la nostra ciutat». Lluís ha recordat també que «les formacions van dirigides a cobrir les necessitats que les pròpies entitats reclamen, donant resposta a la demanda que elles mateixes van fer a través de l'enquesta que el servei va dur a terme l'any 2023».

El programa complet és el següent:

-Curs: "Les obligacions fiscals de les entitats sense ànim de lucre". 8, 15 i 22 de novembre. Presencial.
-Curs: "Tècniques i recursos per dinamitzar equips de voluntaris". 18, 20 i 25 d'octubre. Presencial.
-Curs: "Regenerar-nos: la perspectiva de gènere en l'àmbit del voluntariat social". 11 i 18 de novembre. Presencial.
-Curs: "Com comunicar i sensibilitzar amb les xarxes socials". 13, 20 i 27 de novembre. Online.
-Taller: "Com aconseguir recursos i finançament per a l'entitat". 18 d'octubre. Presencial.
-Taller: "Introducció a la perspectiva interseccional en el voluntariat". 8 de novembre. Presencial.

La convocatòria de formacions del primer semestre d'aquest any va constar de 8 cursos, als que van assistir 180 persones provinents de 80 entitats diferents.

El programa complet es pot consultar a la pàgina web de l'Espai Entitats. La inscripció s'ha de fer a través dels corresponents formularis web que hi ha a la informació de cada curs.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 09 October 2023 - 12:51:32 in Varios by Director