L'Ajuntament obre el període d'inscripció a les accions formatives per a entitats del segon semestre de l'any
L'oferta proposa 12 cursos amb un total 80 hores de formacióL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, ha elaborat la proposta formativa per a entitats del segon semestre d'enguany. Les inscripcions ja s'han obert, i es poden tramitar de manera telemàtica.
La programació, que es durà a terme entre els mesos d'octubre i desembre, combina la formació en línia, per videoconferència, i presencial, i ofereix 12 cursos totalment gratuïts amb un total de 80 hores lectives. Sumant les accions dels dos semestres, l'oferta formativa de 2024 serà de 19 cursos amb un total de 112 hores lectives. De moment, enguany, més de 128 persones han participat en les 7 formacions del primer semestre. L'any 2023 es van realitzar 13 formacions amb un total de 74 hores i 290 participants.
La proposta d'aquest segon semestre vol cobrir les necessitats formatives recollides en una enquesta realitzada durant el mes de febrer d'enguany en la que van participar 81 entitats, i donar resposta als suggeriments formulats i a les sol·licituds rebudes mitjançant el servei d'assessorament específic del Servei de Qualitat Democràtica.
En paraules de Meritxell Lluís, tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, «A l'Ajuntament som conscients que la tasca de les entitats és essencial per a Terrassa, i pensem que és indispensable donar suport i reconeixement a la seva aportació a la ciutat. Amb la nova programació d'accions formatives hem tingut presents les peticions i inquietuds de les entitats, hem fet escolta activa del que ens han manifestat i volem donar resposta a les seves necessitats, per a facilitar la seva feina».
La nova programació incorpora propostes relacionades amb la gestió, la fiscalitat i la comunicació. Una de les novetats és la posada en marxa de sessions adreçades a millorar la qualitat democràtica i a obrir la participació dins de les entitats, amb tallers per a facilitar els relleus de les juntes directives i la participació de les persones joves. De la programació d'aquest semestre destaca també l'increment en l'oferta formativa en l'àmbit del voluntariat. Una altra de les novetats és el taller orientat a proporcionar els coneixements bàsics per tal que les entitats puguin realitzar els principals tràmits electrònics amb les administracions de manera autònoma.
El professorat dels cursos està format per membres d'entitats del Tercer Sector Social amb experiència en les diferents temàtiques. La formació té el suport del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Pla de Formació d'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona, així com del departament Suport Tercer Sector de Fundesplai.