Deacon Blue al Guitar BCN 2018

Els escocesos actuaran a Barcelona 24 anys després del seu darrer concert a la sala Zeleste (1993)

Dijous, 1 de febrer - BARTS
Entrades avui a la venda a theproject.es


La gira To Be Here Someday, Celebrating 30 Years of Deacon Blue arriba a BARTS el dijous, 1 de febrer, dins de la programació estel·lar del Guitar BCN 2018. Cita ineludible amb els grans èxits d'una banda tan influent com inimitable, sorgida en la fèrtil escena escocesa de finals dels 80.

Formats el 1985 (el seu primer concert, de teloners de The Waterboys) i amb el seu nom agafat d'una cançó de Steely Dan, Deacon Blue es van convertir en la segona meitat dels 80 en una de les bandes escoceses més conegudes. Per a ells va ser una època de hits i èxits diversos.

El seu disc de debut, Raintown (1987), on hi havia la cançó Dignity, un dels seus himnes internacionals més idenfiticables, va vendre més d'un milió de còpies i va arribar al número 14 en les llistes britàniques, on es va mantenir durant any i mig.

El seu segon àlbum, When The World Knows Your Name (1989) va ser número 1 en el Regne Unit durant dues setmanes i va generar cinc senzills que van ser al Top 30 d'UK (i al Top 10 irlandès). Amb l'inici de la dècada dels 90 no van abaixar el ritme. El seu tercer LP, Fellow Hoodlums (1991), va sumar a les bones crítiques seva posició en el nombre 2 dels charts britànics, mentre que van aconseguir el # 4 amb el més experimental Whatever You Say, Say Nothing (1993), on decanten les seves melodies pop, fins llavors inspirades més pel soul i el jazz, cap a un territori de rock més alternatiu.

Gires sold out i un recopilatori de grans èxits al 1994, que va arribar al número 1 al Regne Unit i va ser un dels supervendes d'aquell exercici, van completar l'ascens al seu cim.

Però just llavors van decidir separar-se. Reprenen el camí el 1999 (amb nou disc, Walking Back Home, seguit dos anys més tard per Homesick).

Intermitents aparicions en festivals al llarg d'aquesta dècada van culminar en 2012 amb la gira del seu 25è aniversari i un sisè àlbum, The Hipsters, produït per Paul Savage (King Creosote, Malcom Middleton, Mogwai), qui també va estar als comandaments d'A New House (2014), un títol que els va suposar tornar al Top 20 britànic.

Les bones crítiques rebudes al 2016 per Believers (2016), obra d'estudi amb major càrrega política que les precedents, i el directe Live At The Glasgow Barrowlands (gravat a la sala on van donar el seu últim concert abans del seu adéu a 1994) certifiquen la bona salut del seu present.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 17 October 2017 - 15:23:41 in Varios by Director