Narració de contes infantils al Casal de barri de Sant Pere per fer una nova papallona gegant

El grup de cultura popular La Papallona de Sant Pere inicia aquest dissabte (18h) un petit cicle de contes de gener a març a càrrec de l'Associació Cultural "Vet Aquí Que". Els ingressos es destinaran a la construcció d'una nova papallona.

El grup terrassenc de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere ha programat un cicle de narració de contes un cop al mes al Casal de barri de Sant Pere (Pg. 22 de juliol, 337).

L'Associació Cultural Vet aquí que hi oferirà 3 espectacles de gener a març dirigits als infants d'entre 0 i 9 anys.

Els diners que es recullin a la taquilla serviran per finançar una part del cost de la construcció d'una nova papallona, una de les figures de bestiari popular i tradicional més originals dels Països Catalans.


Primera col·laboració de La Papallona de Sant Pere i l'Associació Vet Aquí Que

L'Asssociació Cultural pel foment de la narració oral Vet Aquí Que va néixer a finals de 2014 amb la intenció de promoure i divulgar la narració de contes. Impulsada pel seu actual president, el terrassenc Toni Massagué de seguida s'hi van adherir la Montse Freixa, el Cesc Serrat i l'Agustí Planas, tots elles persones vinculades al món de la cultura.


A partir d'aleshores, el grup treballa per fomentar i transmetre la narració oral de qualitat a partir dels contes amb l'objectiu de fer arribar els contes a qualsevol indret de la ciutat, especialment aquells llocs culturalment més "tristos" i amb el propòsit de convertir Terrassa en "ciutat narradora".

El contacte amb l'Associació Cultural La Papallona de Sant Pere de seguida es tradueix en una primera col·laboració mútua i desinteressada.

El grup de cultura popular de La Papallona de Sant Pere neix a Terrassa l'any 1993, un any després que Pep Ruiz Ragà construís i cedís a l'Associació de Veïns de Sant Pere de Terrassa un insecte gegantí format per una papallona gegant reposada sobre les branques d'un tronc. Precisament, a la base del tronc, s'hi observen roses i mores en record a la Rosa Mora, incansable activista cultural terrassenca durant les dècades dels 70 i 80, i bona amiga del constructor.

Vint-i-cinc anys després de la construcció d'aquesta peça de bestiari la colla decideix renovar-la totalment i encarrega la construcció d'una rèplica de la figura que es presentarà en societat el cap de setmana del 18 al 20 de maig, durant la Festa Major del barri de Sant Pere.

Vet aquí que 1.jpg
Els membres de l'Associació Vet Aquí Que. (click per foto alta resolució)

L'espectacle d'aquest dissabte compta amb les narracions d'Agustí Planas, Aisja Schalekamp, Montse Freixa, Montse Maldonado i Silvia Cristina Escobar.

L'entrada és gratuíta amb una taquilla solidària al finalitzar l'acte.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 24 January 2018 - 00:08:04 in Varios by Director