La UPC, entre les 100 millors universitats europees en innovació

És la segona de l'Estat i la primera politècnica, segons el Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities 2018 Ranking

La UPC se situa entre les 100 millors universitats europees en innovació, la segona de l'Estat i la primera universitat politècnica, segons el Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities 2018 Ranking. Aquest és la tercera edició del rànquing, que posiciona les 100 universitats europees que més contribueixen a l’avenç de la ciència, de la innovació tecnològica i al desenvolupament de noves indústries i mercats.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) es manté al Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities 2018 Ranking, al lloc 87, tres per sota de l'any passat. De fet, totes les universitats estatals han baixat posicions (la UPC la que menys) fins al punt que sis han caigut de la llista, tal i com es pot veure a la taula de sota. En l’àmbit estatal, la UPC ha passat de la quarta a la segona posició i es manté com la primera politècnica.

El rànquing s'elabora amb la col·laboració de Clarivate Analytics, que identifica primer les més de 600 institucions a nivell mundial que publiquen la majoria d’articles a les seves bases de dades (Web of Science) i redueix després aquesta llista, excloent les que tenen menys de 50 patents presentades a la World Intellectual Property Organization (WIPO) durant el període 2011 a 2016 i les que no són europees.

Després avalua les institucions tenint en compte deu variables centrades en les publicacions científiques (recerca bàsica) i en les patents (recerca aplicada), i publiquen la posició de les 100 primeres a partir d'un indicador de síntesi.

En aquesta edició del rànquing, es posicionen 14 països, un més que l'any passat: Finlàndia (nou), Alemanya, Regne Unit, França, Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Irlanda, Dinamarca, Noruega, Polònia i Àustria. Lideren la llista la KU Leuven, l’Imperial College London, l’University of Cambridge, la Federal Polytechnique School of Lausanne i l’University of Erlangen Nuremberg.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 26 April 2018 - 21:04:20 in Varios by Director