Les regidores de la CUP tindran el sou limitat a 1.600 euros i un màxim de dues legislatures

Les candidates 'cupaires' han signat avui el Codi Ètic de la formació, en un acte a la Plaça Vella, amb el que destaquen que a la CUP no s'hi està per fer carrera ni aferrar-se a la poltrona

Les candidates de la CUP han signat aquesta tarda, en un acte la Plaça Vella, el seu Codi Ètic. La formació ha apostat sempre per la no professionalització de la política institucional, sinó en el compromís temporal. I que la tasca dels partits polítics no quedi personalitzada únicament en les cares visibles, sinó en el conjunt de la militància.

Per això, les 5 primeres candidates de la llista electoral de la CUP, així com una dotzena més de membres de la candidatura, han rubricat aquesta tarda el Codi Ètic.

Entre les mesures destaca la limitació de sou. «Nosaltres no estem aquí per enriquir-nos i creiem que és un absoluta irresponsabilitat el nivell de sous que ostenta la classe política actual», ha assegurat Maria Cardona. Per això, els càrrecs electes de la CUP es limitaran el sou a 1.600 euros nets al mes (1,8 vegades el SMI). «Si el nostre objectiu és portar la veu del carrer dins les institucions, no podem estar cobrant sous que s’allunyen moltíssim del sous de la classe treballadora de la nostra ciutat», ha afegit la candidata número 2.

A més a més, els membres de la CUP limitaran la seva participació dins l’Ajuntament a un màxim de 8 anys (2 legislatures). «No volem que la política institucional sigui una professió ni un mode de vida».

Un altre aspecte rellevant, és la no duplicitat de càrrecs. La CUP creu que en una ciutat tan gran com Terrassa la dedicació ha de ser exclusiva, per poder fer bé la feina.

En darrer lloc, el Codi Ètic de la CUP estableix el criteri de ‘revocabilitat’. «Entenem l’acta de regidora és revocable, si es decisió del conjunt de l’assemblea, atès que és en ella on resideix la nostra sobirania i capacitat de decisió».

Finalment, Cardona ha destacat que la CUP està radicalment oposada a totes les altres formacions en l’assemblearisme.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 16 May 2019 - 07:11:19 in Varios by Director