Noticias: Presentació Al pic de l’hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Tuesday 09 June 2015 - 13:34:23

Autor: Xavier Serrahima
Edit. Gregal
Data: dimecres 10 de juny
Hora: 19h
Lloc: Abacus Terrassa
“La intimitat de l’escriptor surt a la llum”

La novel•la va ser escollida DRAC de Sant Jordi 2015, una distinció atorgada per Catalunya Ràdio i Núvol


Mitjançant un diàleg intern, un escriptor a la ratlla dels seixanta plasma l’evolució dels seus sentiments i dels seus pensaments al llarg del darrer mes de l’any, quan un editor s’interessa per una de les seves novel•les després d’una dècada sense aconseguir que les seves obres surtin a la llum.

Xavier Serrahima (Terrassa), després d’un llarg periple iniciàtic de navegació a través de les més diverses professions, l’any 2008 va decidir capbussar-se de ple en l’oceà de l’escriptura, la seva veritable passió des que va ésser capaç de sostenir un llapis.

De llavors ençà, la seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris de poesia, de narrativa (infantil i per a adults) i d’assaig. Entre d’altres, destaquen: Menció d’Honor al XXè Premi Francesc Català, 2009; XVIIè Premi Miquel Peris Segarra, 2010; Finalista del Premi Joan Llacuna, 2010; Prix International de Littérature Antonio Machado 2011; Xè Premi Contarella, 2009; Segona posició (ex aequo) al I Premi d’Adaptació Literària Biblioteca Teide, 2010; Concessió de la Va Beca d’Estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila, 2013.

A més a més, imparteix tallers de lectura i clubs literaris a diverses biblioteques, duu a terme xerrades sobre poesia i narrativa en instituts i participa en diferents activitats literàries. Ha col•laborat com a articulista en diversos mitjans de premsa escrita com el Diari de Terrassa, La Torre de Palau, Avui+ Terrassa i Barcelona Metròpolis. També va col•laborar regularment en la revista infantil Tretzevents.

Publica habitualment com a crític i analista de novetats literàries al Suplement de Cultura d’El Punt Avui i a Núvol (diari digital de cultura en català). Ha publicat: Les amigues (Ajuntament de Ciutadella, 2010), L’ase d’or (Biblioteca Teide, Barcelona, 2011; traduïda també al castellà), Vent dels dies (Ajuntament de Castelló de la Plana, 2011) i Engrunes d’hores (Cap Béar Editions, Cotlliure, 2012).Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.3165 )