Noticias: L'Agència Catalana del Consum es reuneix amb ASNEF per aturar el cobrament dels crèdits als afectats pel tancament d' Idental
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Friday 15 June 2018 - 10:07:40

·Fruit de la reunió, s’ha acordat que les entitats financeres associades a ASNEF analitzaran les reclamacions cas per cas.

·En els casos de crèdits atorgats a clients per a tractaments que encara no s’han iniciat, se’ls oferirà als afectats la possibilitat de cancel·lar el crèdit o de realitzar el tractament en una altra clínica. En els casos de tractaments pendents de finalitzar, se’ls oferirà prosseguir el tractament en altres clíniques concertades per la financera en les mateixes condicions.


La directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Montserrat Ribera, s’ha reunit amb representats de l’Asociación Nacional de Establecimientos Financieros de Crédito (ASNEF) per tal d’intentar donar vies de solució als afectats pel tancament de les clíniques Idental.

La setmana passada, l’Agència va requerir a les entitats financeres que havien atorgat crèdits vinculats a clients d’Idental, per tal que facilitessin la relació d’afectats, així com les accions que aquestes entitats prendrien en relació al tracte que donarien als pacients afectats pel tancament.

En aquest context, fruit de la reunió d’avui s’ha acordat que les entitats financeres associades a ASNEF www.asnef.com, analitzaran cas per cas les reclamacions. En tot cas, es comprometen a:

-Pel que fa a crèdits atorgats a clients als quals no s’ha iniciat el tractament, se’ls oferirà la possibilitat de cancel·lar el crèdit o de realitzar el tractament en altres clíniques dentals concertades per la financera a tal efecte, sense cap cost addicional per al pacient.

-Els clients amb tractaments iniciats però pendents de finalització, se’ls oferirà prosseguir el tractament en altres clíniques concertades per la financera en les mateixes condicions. Addicionalment també s’estudiarà la possibilitat d’oferir la condonació parcial del crèdit proporcionalment a les prestacions pendents de realització, prèvia valoració per un odontòleg, de la part de tractament realitzada i de la part de tractament pendent de realitzar.

-ASNEF es compromet a treure dels fitxers de morosos als clients d’Idental amb crèdits vinculats i a no incloure’n de nous, fins que no es resolgui definitivament tot el procés

Per comprovar si una entitat financera és associada a ASNEF, es pot consultar a través del web www.asnef.com. En el cas de ser afectat, si el crèdit vinculat s’ha contractat amb alguna d’aquestes entitats, cal que posar-se en contacte amb el seu servei d’atenció al client, identificant-se expressament com a afectat pel tancament d’Idental.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.5702 )