Noticias: Protecció dels drets laborals, educació, reactivació econòmica i mobilitat sostenible són algunes de les propostes del PSC per al Ple municipal de maig
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Tuesday 26 May 2020 - 18:03:09

El Grup Municipal Socialista ha presentat una bateria d’acords i de propostes per a que siguin aprovades pel Ple de l’Ajuntament de Terrassa, que se celebrarà aquest divendres de forma telemàtica. En l’àmbit dels acords de la Junta de Portaveus, els socialistes demanen iniciar els estudis pertinents per tal de incorporar a l’aposta audiovisual i cultural de la ciutat la instal·lació d’un Auto-cine, una modalitat de cinema que ha vist incrementada la seva demanda arrel del confinament.

El PSC també ha presentat dues mocions de recolzament a dos col·lectius de treballadors/es, com són els i les professionals del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), i els del servei de menjadors escolars. Pel que fa al primer col·lectiu, el Grup Municipal Socialista sol·licita que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa assegurin que les professionals del servei disposen dels EPIs necessaris per realitzar les tasques d’atenció a les persones, garantint la seva seguretat. Tanmateix els socialistes mostren el seu suport i reconeixement a les professionals que han estat i continuen treballant amb molta dedicació i esforç, corrent riscos per la seva salut i la de les seves famílies, en un treball essencial per persones vulnerables de la nostra ciutat, i demanen que l’Ajuntament exerceixi el control sobre les empreses concessionàries del Servei assegurant que les treballadores disposen en tot moment de la informació i directrius clares d’actuació davant la COVID-19.

En quant el segon col·lectiu, els professionals del servei de menjadors escolars, el PSC demana al Govern municipal establir els contactes necessaris amb els responsables executius de l´empresa que gestiona el servei (Serhs Food) per trobar una sortida a la situació actual dels treballadors i treballadores, afectats per un ERTO en el qual només estan percebent el 70% del sou, que ja en la normalitat era baix i que ara està portant a molts/es treballadors/es a una situació personal i econòmica molt compromesa i difícil. Els socialistes lamenten l’incompliment de la promesa que va fer l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, de complementar des de l’Ajuntament el 30% restant del sou.

El PSC també demana un posicionament de l’Ajuntament per millorar el finançament de les universitats catalanes i disminuir les taxes universitàries, unes mesures que facin front a les situacions sobrevingudes per la crisi de la COVID-19 i ens acosti a la resta d’Espanya i d’Europa. La retirada del Decret 12/2020 de la Generalitat de Catalunya és la darrera proposta que ha presentat el Grup Municipal Socialista a la Junta de Portaveus, un decret que, entre altres coses, retribueix als centres hospitalaris privats en 43.400 euros les altes d’estades en la UCI per COVID, quan la mitjana de despesa es calcula, com a molt, al voltant dels 20.000 euros.

En el marc de la sessió del Ple municipal, els socialistes han presentat quatre propostes de resolució en solitari, i dues amb la resta de grups de l’oposició. Una d’aquestes mocions, que seran objecte de debat durant la reunió de divendres, tracta sobre mesures en matèria de mobilitat sostenible arrel de la pandèmia, en la que demanen la redacció d’un pla de xoc adaptat a Terrassa per impulsar l’ús de la bicicleta i altres mitjans de transport actiu.

El PSC també ha presentat una moció en matèria educativa, en la que demanen que la Generalitat estableixi un diàleg amb els Ajuntaments i tots els sectors de la comunitat educativa per definir i portar a terme les mesures a aplicar, en tots els centres educatius de Catalunya, en les vessants sanitàries, organitzatives, curriculars, de recursos humans i d’altres, des d’ara i fins a l’obtenció i administració universal d’una vacuna contra el COVID-19. Els socialistes també proposen una ampliació de la dotació de materials digitals i didàctics que tinguin en compte els alumnes vulnerables de tots els cursos i nivells; i una planificació conjunta amb els centres escolars un programa de reforç fora de l´horari escolar per a recuperar les competències i continguts per aquells alumnes que no els han pogut assolir durant el confinament, entre d’altres propostes.

El Grup Municipal Socialista també ha presentat dues propostes de resolució en matèria econòmica i laboral: una de suport als treballadors/es de Nissan, davant el possible cessament de l’activitat industrial de l’empresa als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca; i una altra sobre l’aplicació de mesures transitives per a la reactivació econòmica, com l’exempció i/o rebaixes d’alguns tributs al sector comercial de la ciutat o la creació d’una línia extraordinària de subvencions per aquelles entitats sense ànim de lucre que tinguin incidència indirecte en el desenvolupament econòmic de la ciutat.

Finalment, el PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa han presentat dues propostes de resolució que seran sotmeses a debat i votació per part del Ple municipal. La primera és referent a l’episodi que va protagonitzar el 4rt Tinent d’Alcalde, Noel Duque, en el qual va insultar i amenaçar a l’oposició, motiu pel qual els tres grups municipals han demanat la seva dimissió. Els partits de l’oposició demanen un compromís de tot el consistori per vetllar per la bona pràctica democràtica de la representació institucional de l’Ajuntament.

La segona proposta conjunta de l’oposició és de recolzament a les quatre seccions sindicals de l’Ajuntament (SALT, UGT, CCOO, SPL-CME), que s’han vist menyspreades pel Govern municipal al no tenir-los en compte en l’adopció de les mesures municipals de desescalada. L’oposició recull les demandes que els representants dels treballadors/es els van fer arribar via carta i sol·licita incorporar als sindicats de l’Ajuntament a la pressa de decisions que afectin als drets o a la seguretat de les treballadores i els treballadors municipals, en el marc del comitè de prevenció de riscos laborals, així com una rectificació de la 2ª Tinenta d’Alcalde, Núria Marín.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.6901 )