Noticias: Ciutadans Terrassa proposa elaborar una campanya específica de prevenció del suïcidi a Terrassa
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Monday 26 April 2021 - 19:22:07

•La regidora de Ciutadans Terrassa, Isabel Martínez, ha exposat que “el suïcidi és la primera causa de mort externa al nostre país”.

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Isabel Martínez, ha anunciat avui en roda de premsa que la seva formació impulsarà una proposta de resolució en el marc del ple municipal ordinari del mes d'abril per a elaborar una campanya per a sensibilitzar sobre la prevenció del suïcidi. Martínez ha lamentat que “el suïcidi sigui un dels grans tabús socials que existeixen” i que, en aquest context, sigui un entorn “oblidat per les institucions públiques”.

En aquest mateix sentit ha exposat que “aquesta mort silenciada” està tenint una tendència ascendent, tal com confirma l'Institut Nacional d'Estadística, que només en els cinc primers mesos del 2020 va xifrar en 1.343 les persones mortes per aquesta causa. Martínez ha exposat que la finalitat de la proposta que defensarà el seu Grup Municipal en el ple municipal és sensibilitzar sobre la prevenció del suïcidi mitjançant “la creació i implantació d'un programa específic de sensibilitat en edats primerenques i en gent gran, combatent l'aïllament social, un factor que ha augmentat greument amb la situació de pandèmia actual, on s'ha posat de manifest la falta de mitjans per a atendre la salut mental”, així com elaborar un mapa local assistencial per a aquests supòsits. També proposa habilitar un telèfon d'atenció i prevenció del suïcidi disponible 24 hores, i l'obertura d'un punt d'atenció a familiars i entorn pròxim de persones amb el risc de suïcidi.

D'altra banda, Ciutadans també portarà al pròxim ple una Proposta de Resolució per a millorar la transparència dels plens municipals adaptant la comunicació institucional de l'Ajuntament de Terrassa a l'increment de l'ús de les xarxes socials com a font d'informació. Martínez ha explicat que aquesta proposta pretén que “les xarxes socials institucionals de l'Ajuntament de Terrassa facin un seguiment en viu dels plens mitjançant publicacions escrites en viu de cada punt de l'ordre del dia, el grup municipal proponent i el sentit del vot”.

En aquest mateix sentit, Ciutadans proposa que es millori l'espai web de TAIGUA per a “incorporar dades sobre la duresa de l'aigua” i, d'aquesta manera, “facilitar que la ciutadania pugui fer un seguiment de l'evolució de la qualitat d'aquesta”.

Aquestes tres propostes se sumen a unes altres que el partit ha anunciat en el marc del ple del mes d'abril, entre les quals cal destacar la condemna a la LGTBIfobia i la promoció de la igualtat, l'augment de l'assiduïtat amb la qual el “bibliopunt” ofereix els seus serveis en el Districte 7 i l'habilitació d'espais físics perquè entitats i ciutadans puguin participar en els Plens Municipals telemàtics.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.7520 )