Noticias: Mig miler de joves han participat en la programació d'Estiu de Districte Jove
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Thursday 04 August 2022 - 17:56:44

El projecte ha reprès la presencialitat amb l'organització de 50 activitats durant els mesos de juny i juliol

Durant els darrers dies de juny i el mes de juliol, gairebé mig miler de joves de tots els districtes de la ciutat han participat en un total de 50 activitats organitzades en el marc del projecte Districte Jove, que ha recuperat la programació d'estiu, que des de 2019 no es podia desenvolupar amb normalitat per la situació sanitària.

Districte Jove és el projecte d'intervenció socioeducativa amb persones de 12 a 25 anys que desenvolupa l'Ajuntament de Terrassa, durant tot l'any i de manera descentralitzada. Les darreres setmanes abans de l'agost (únic mes en què s'atura el projecte), Districte Jove redefineix la seva programació habitual per oferir una proposta especial, més apropiada per al temps d'estiu i de vacances. Es tracta d'un programa amb diversitat de propostes i activitats, facilitant que els i les joves coneguin nous espais de la ciutat i de fora, i que puguin conèixer i relacionar-se amb joves de tota la ciutat, després de tot un curs funcionant de manera autònoma a cada districte.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha fet una valoració molt positiva de la programació d'estiu de Districte Jove: «Feia tres anys que no era possible desplegar una programació com aquesta, amb la quantitat, qualitat i varietat d'activitats que s'han fet, i estem molt contentes amb l'excel·lent acollida que ha tingut. Han estat unes setmanes de reforçar lligams i també d'ampliar el cercle, amb joves que fins ara no acostumaven a venir a les activitats de Districte Jove i ara han fet un tastet, i això és una bona notícia perquè, possiblement, uns quants hi tornaran al setembre».

La programació d'estiu d'enguany ha inclòs mig centenar d'activitats de lleure gratuïtes pensades per generar espais de socialització i reforçar el vincle socioeducatiu entre l'equip de professionals i les persones joves amb les quals s'ha treballat al llarg del curs. Al llarg d'aquestes setmanes, s'han fet activitats esportives, tallers, manualitats i sortides i visites fora de Terrassa.

Entre les activitats realitzades, destaquen les colònies d'identitats i orientacions diverses a l'espai juvenil Baumann (Districte 1), dedicades a explorar temes d'interès juvenil en un espai de seguretat i confort. El grup del Lokal (Districte 6) també va fer una sortida de colònies, a Altafulla, creant un espai de confiança entre els membres del grup. Al Districte 2, destaca el taller de poesia a càrrec d'Antonio Gil Torres, a l'Espai Bit, que va esdevenir un espai de gestió emocional a través de l'escriptura. La Caseta (Districte 7) va acollir un taller per pintar el pati de l'equipament, amb molta participació de persones joves de la zona. A l'espai Cruïlla (Districte 4), l'activitat amb més participació va ser el cinema a la fresca.

A banda de les activitats de cada districte, s'han fet també propostes de ciutat, com ara una sortida al Centre de Recuperació d'Animals Marins, sortida a la platja o, dins de la Festa Major, l'activitat de geocatching «Qui busca... Troba», amb més de mig centenar de participants d'arreu de la ciutat, que, a banda de l'aspecte lúdic, va incorporar continguts de sensibilització al voltant de l'emergència climàtica.


Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.8218 )