Noticias: Ciutadans Terrassa vol que l’Ajuntament promogui desallotjaments davant okupacions conflictives
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Monday 20 February 2023 - 16:43:11

Ciutadans Terrassa vol que l’Ajuntament promogui desallotjaments davant okupacions conflictives

• CS ha tornat a demanar a Ballart que creï una “Oficina Antiokupació, així com que es creï una unitat específica de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats”


La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (CS) a l’Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha comparegut avui en roda de premsa per a presentar les propostes que el partit liberal i progressista presentarà al Ple Municipal de febrer. Entre aquestes propostes cal destacar-ne una que demana a l’Ajuntament dur a terme “les accions pertinents per a desallotjar els immobles okupats en mans de grans tenidors que generin alteracions de la convivència, de l'ordre públic o posin en perill la seguretat o la integritat de l'immoble”.

En aquest mateix sentit, Martínez ha emfatitzat que “amb l’entrada en vigor de la llei antiocupacions es faculta als ajuntaments a promoure desallotjaments davant ocupacions conflictives quan els propietaris, si són grans tenidors, no iniciïn les accions de desallotjament requerides per l'administració competent en un termini de 30 dies i l'habitatge es trobi ocupada sense el títol habilitant”. Aquesta llei va ser aprovada amb els vots a favor de CS, Junts, PSC i ERC, el PP i VOX es van abstenir i CUP i ECP van votar en contra. A més, CS ha tornat a demanar a Ballart que creï una “Oficina Antiokupació, així com que es creï una unitat específica de la Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles de ser okupats”.

Per altra banda, Ciutadans ha presentat una proposta per “iniciar la construcció d'un nou dipòsit d'homogeneïtzació i regulació d’aigua a la planta d'Abrera, que contribueixi a millorar el gust i la salinitat, així com promoure sistemes de descalcificació i/o filtrat de l'aigua per a ús de boca en l'hostaleria i la restauració de Terrassa”.

Finalment, els taronges presentaran dues propostes més que ja han fet públiques a les darreres setmanes; un acord per a recolzar i promocionar la pràctica esportiva de la cal·listènia i un acord per a implementar més àrees exprés als eixos comercials de Terrassa.
Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.8498 )