Noticias: Ciutadans denuncia a Tot per Terrassa per vulnerar la Llei Electoral
(Categoría: Varios)
Enviada por Director
Monday 08 May 2023 - 16:42:05

Ciutadans denuncia a Tot per Terrassa per vulnerar la Llei Electoral

·“Sembla que Ballart juga amb unes altres regles de joc i vulnera la llei electoral. No ho fa per desconeixement, ho fa, simplement, per treure rèdit polític”, ha denunciat Martínez

“Hem presentat dues denuncies a Tot per Terrassa per vulnerar la llei electoral en període de precampanya”. Així ho ha anunciat l'alcaldable de Ciutadans (CS) a Terrassa, Isabel Martínez, aquest matí davant dels Jutjats de Terrassa. “És per tots sabut que Jordi Ballart no manté molt bona relació amb la llei i la justícia. Ja ho va demostrar vulnerant la neutralitat insituticional a l’Ajuntament i, després d’una denuncia de Ciutadans, va haver de fer enrere”, ha declarat.

“Sembla que Ballart juga amb unes altres regles de joc i vulnera la llei electoral. No ho fa per desconeixement, ho fa, simplement, per treure rèdit polític”, ha prosseguit Martínez. “En concret, ha vulnerat l’article 53 de la LOREG en relació amb la Instrucció 3/2011, de 24 de març repartint bosses de merxandatxe electoral als veïns de Terrassa i insertant publicitat a marquesines”.

Martínez lamenta que “Jordi Ballart sap el que es fa i les conseqüències que poden tenir els seus actes, però prefereix saltar-se la llei electoral i vulnerar els drets de terceres formacions perquè les sancions a les que s’exposa son mínimes”. “Cal recordar que no és el primer cop que ho fa, el Tribunal de Comptes els va condemnar a pagar 50.000 euros per excedir-se en despeses electorals i, a les darreres municipals, també van haver de fer requeriments per saltar-se la llei electoral”.

La instrucció exposa que “tampoc es considera permès en el període indicat el Repartiment amb finalitats de propaganda de material divers com a clauers, bolígrafs, encenedors, pins o altres objectes similars, que incloguin el nom o la foto dels candidats o la denominació o sigles de la formació política”.

Per altra banda, Martínez també ha denunciat la instal·lació d’OPIS (objectes publicitaris il·luminats), fet que “és contrari a l’article 53 que exposa que desde la convocatoria de las elecciones hasta el inicio legal de la campaña, queda prohibida la realización de publicidad o propaganda electoral mediante carteles, soportes comerciales o inserciones en prensa, radio u otros medios digitales”. En aquesta mateixa línia, la instrucció 3/2011 de la JEC exposa: “Aquesta Junta Electoral entén, amb caràcter general, que una tanca publicitària ha de ser considerada no com un mitjà de difusió d'actes o mítings de presentació de candidatures, sinó com un mitjà de publicitat electoral a l'efecte del que es disposa per l'article 66 de la LOREG i la Instrucció 4/2011 de la Junta Electoral Central.”
Esta noticia proviene de Radio Star Terrassa 100.5 Fm --- La Cultural de Terrassa
( http://www.radiostarterrassa.com/news.php?extend.8617 )