Comunicat TEC-Les expulsions del servei de menjador vulneren els drets dels infants

Avui se celebra el Dia Universal dels Drets de l'Infant en commemoració a l'aprovació l'any 1989 de la Convenció sobre els Drets de l'Infant. Dilluns coneixíem que la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, la senyora Isabel Marqués Amat, ha iniciat una actuació d'ofici en la que prega "a l'Ajuntament una clara rectificació a la vulneració del Dret a atencions i assistència especials dels infants, de l'article 25.2 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948." La Síndica de Terrassa reconeix que l'equip de govern de l'Ajuntament de Terrassa ha vulnerat el Dret a la seguretat vital dels infants negant l'alimentació bàsica adequada.

Els fets que denuncia són que "el passat 29 d'octubre, 150 infants es van quedar sense menjador escolar en 3 escoles públiques per suposat impagament de la quota mensual d'octubre." Davant d'aquells fets, des de Terrassa en Comú hem demanat reiteradament què ha passat amb aquells infants. Malgrat i les dificultats en obtenir la informació per escrit (l'hem demanat almenys 3 vegades), sabem que d'aquells 150 infants almenys 51 ja tenien una beca i, per tant, es trobaven en situació de certa vulnerabilitat coneguda per serveis socials i un total de 73 estaven en estudi de la seva situació per serveis socials.

Els fets denunciats per gran nombre de mares i pares a la nostra ciutat i pels mitjans de comunicació local haurien de tenir conseqüències immediates en l'aturada d'aquestes expulsions. Això no obstant, fa dos dies encara hi havia una escola que rebia ordres d'expulsió d'un infant. Creiem que passi el que passi amb els impagaments, no podem permetre que cap infant es quedi sense dinar, o hagi de passar per l'assenyalament que el separin dels seus companys i companyes a l'hora del menjador.

Des de Terrassa en Comú vam demanar una modificació immediata delprotocol d'impagaments per tal que cap infant veiés els seus drets vulnerats. I fa una setmana ens convocava la Regidoria d'Educació per informar-nos de les modificacions que s'havien acordat en el protocol. En aquella mateixa reunió, vam alertar de què les modificacions proposades no asseguraven la protecció dels infants, ja que mantenien la possibilitat d'expulsió si els infants no tenien beca. Necessitem que l'equip de govern prengui consciència de la gravetat dels fets denunciats. Tal com diu la síndica, "el deure de respectar i protegir els Drets Humans recau sempre, de manera directa, sobre la figura de l'Estat sobirà (inclou totes les administracions públiques) entès com a poder públic." Que així sia.

Des de TeC no acceptarem ni permetrem cap protocol d'impagaments que vulneri els drets fonamentals dels infants.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 20 November 2018 - 16:27:51 in Varios by Director