Terrassa en Comú"Impulsar l’activitat econòmica i l’ocupació a Terrassa"

Des de Terrassa en Comú creiem que una de les prioritats per al proper mandat ha de ser l'impuls de l'activitat econòmica i la creació de l'ocupació a Terrassa. "En aquests moments a la nostra ciutat tenim dos problemes molt greus, un és una taxa d'atur elevada al voltant del 12.5% i l'altre és un procés d'especialització que està fent que Terrassa cada dia sigui més una ciutat dormitori, en la que cada cop tenim més població, però cada cop menys llocs de treball” ha explicat l'alcaldable de Terrassa en Comú, Xavi Matilla en roda de premsa.

Una de les prioritats de Terrassa en Comú serà impulsar l'activitat econòmica per aconseguir "que cada vegada hi hagi menys persones a l'atur i, per altra banda, la creació d'activitat econòmica i llocs de treball per a equilibrar el balanç entre població resident i treball a la ciutat. Hem de fer tot el possible perquè a gent preparada no marxi de Terrassa".

Des de Terrassa en Comú proposem 3 mesures "la primera proposta és un Pla integral a tots els polígons industrials de la nostra ciutat". Una ciutat amb 16 polígons industrials equovalents a 385 Ha, polígons que en la seva majoria es troben en un nivell d'obsolescència i amb mal estat de conservació i amb al voltant del 40% de naus/parcel·les buides que requereixen un pla estratègic per activar-los i aconseguir mecanismes de gestió conjunta de les propietats, de la mobilitat, de les diferents activitats que s'hi realitzen.

"Una segona proposta per avançar en la reintroducció d'activitats econòmiques a la trama urbana de la ciutat" ha explicat Matilla. A les darreres dècades s'ha expulsat l'activitat econòmica i la indústria a l'interior de la ciutat, una activitat que "creiem que té espais per a reintroduir-la a la ciutat, fomentant l'activitat vinculada a la innovació, al coneixement, a la indústria 4.0. Terrassa pot oferir un ecosistema molt valuós per atreure activitat d'innovació" ha enfasitzat Matilla.

Una tercera proposta per dotar de dimensió estratègica els dos grans nous sectors industrials que falten per desenvolupar a la ciutat: Bellots i Palau. "Creiem que a Palau Sud hem de reivindicar una nova estació de FGC, situada entre l'actual de Les Fonts i la futura dels jutjats. Una estació que dotarà a l'àmbit de Palau d'un valor estratègic i d'una escala metropolitana" ha declarat Matilla.

En definitiva, tres propostes per apostar per una Terrassa d'escala metropolitana.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 14 May 2019 - 15:42:26 in Varios by Director