L’oposició demana llum i taquígrafs davant una suposada irregularitat en la tramitació de denuncies policials

Lluïsa Melgares, va comunicar als grups que ja s’havien donat totes les explicacions i que no considerava adient convocar una reunió extraordinària per aclarir aquest assumpte.

Els grups municipals de l’oposició (PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa) lamenten la negativa de la Tinenta d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, de convocar una reunió extraordinària de la Comissió Informativa que la regidora de Tot per Terrassa presideix. La petició de l’oposició de convocar aquesta reunió va venir motivada pels dubtes sorgits arrel d’una intervenció policial a principis del mes d’abril. En aquella actuació, agents de la Policia Municipal de Terrassa van denunciar a dues persones que estaven incomplint el Reial Decret 465/2020 per saltar-se el confinament. Aquesta situació va generar debat aquell mateix dia a les xarxes socials, i l’Alcalde, Jordi Ballart, va intervenir per dir públicament que estava «gestionant el tema» per veure què havia passat i donava la raó a aquells veïns que demanaven retirar les denúncies. Dies després, un sindicat policial va denunciar que havien desaparegut dues denúncies, precisament les mateixes objecte d’aquesta actuació policial.

Arrel de la denuncia sindical la direcció de la Policia Municipal va convocar d’urgència als grups municipals per donar la seva versió dels fets, a la qual van participar el regidor de Seguretat, Xavier Fernández; i l’Intendent Major de la Policia, entre d’altres persones. En aquesta reunió, les explicacions que des del govern municipal van donar a l’oposició no van resoldre tots els dubtes, motiu pel qual des del PSC, C’s i JxT es va demanar una reunió extraordinària de la Comissió Informativa de l’àrea en la qual està inclosa la Policia Municipal, per poder aclarir tots els dubtes i poder conèixer també la versió dels agents implicats i dels sindicats policials.

Malgrat l’oposició va fomentar la sol·licitud de reunió en els articles del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que avala que una quarta part dels membres de la Comissió puguin sol·licitar la convocatòria d’una reunió extraordinària, la Presidenta de l’òrgan i Tinenta d’Alcalde, Lluïsa Melgares, va comunicar als grups que ja s’havien donat totes les explicacions i que no considerava adient convocar una reunió extraordinària aquest assumpte.

Els tres grups de l’oposició consideren que la Tinenta d’Alcalde s’ha extralimitat en les seves funcions, ja que no pot decidir sobre la petició que han formulat, ja que és el ROM qui regula aquesta sol·licitud i la Presidenta de la Comissió no té la capacitat de negar-s’hi ni la potestat de decidir sobre la mateixa, simplement ha de donar compliment al requeriment. Tanmateix, des del PSC, C’s i JxT es lamenta aquesta decisió del Govern municipal, no només per l’incompliment que suposa del ROM, sinó per l’opacitat i la falta de transparència que demostra el Govern de TxT i ERC al no voler donar explicacions sobre un assumpte que l’oposició considera important.

Malgrat aquesta negativa, des dels grups de l’oposició afirmen que continuaran demanant explicacions i no donaran el tema per finalitzat fins que s’aclareixin tots els dubtes que s’han originat a partir d’aquesta situació.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 26 May 2020 - 17:43:28 in Varios by Director