El Festival de la Porta Ferrada continua creixent aquest 2023

El Festival de Sant Feliu de Guíxols assoleix xifres històriques en la seva edició 60+1.

Porta Ferrada, torna a ser el festival amb més actuacions i espectadors de la Costa Brava amb 73 espectacles i prop de 60.000 assistents.

El Guíxols Arena i el seu espectacular village es consolida com el punt de trobada de l'estiu cultural al sud d’Europa.

13 concerts en exclusiva, 15 artistes internacionals i 25 produccions catalanes

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols arriba al final de l’edició 60+1 amb un balanç extraordinari, amb indicadors incontestables de creixement. En una edició mítica, el festival degà de Catalunya ha acollit espectacles i concerts de qualitat, en el marc d'unes instal·lacions idònies pel bon desenvolupament del festival. El Guíxols Arena, convertit en l’auditori a l’aire lliure amb més capacitat, 3.700 espectadors amb seient i 5.000 en la seva versió mixta. L’Espai Port i la seva proximitat al mar, l’Església del Monestir seu del cicle de clàssica, el Teatre Auditori Municipal, el Jardí de la Casa Trachsler i la Terrassa Fènix de la sala Las Vegas fan de Porta Ferrada un festival únic que expandeix cultura per tots els racons de Sant Feliu de Guíxols.

A l’hora de passar balanç, les bones vibracions ja van començar ben aviat amb l'èxit aclaparador del Festival Salat (dedicat a l’humor i la comèdia) i que va omplir de somriures la ciutat amb noms com Berto Romero, Martita de Graná, Bruno Oro, Leo Harlem i que va poder gaudir de l'última representació a Europa de Les Luthiers en la seva gira de comiat dels escenaris de tot el món.

I just després, quan l’humor donava pas a la música, el Festival ha tingut moments i concerts extraordinaris, molts d’ells exclusius (13): Pink Martini, Xavier Rudd, Ludovico Einaudi, Ben Harper, Pat Metheny, Earth Wind & Fire Experience by Al MacKay, Crystal Figthers, Jethro Tull, Michel Camilo & Tomatito, Jorge Drexler, Wilco, Kate Ryan I Carlos Rivera. I molts d’ells amb el cartell d'entrades exhaurides (8): Ludovico Einaudi,Michel Camilo & Tomatito, El Pot Petit, God Save The Queen, Tina Gorina, Con-Fusión, Berto Romero I Leo Harlem.

La qualitat artística de Pink Martini va donar el tret de sortida al capítol musical que ens va acompanyar amb nits meravelloses de la mà de Xavier Rudd + Núria Graham, Ben Harper, Wilco, Jorge Drexler, Tomatito i Michel Camilo, Pat Metheny, i Jethro Tull.

Els concerts de l'Espai Port van ressaltar per la seva intimitat amb les visites de Laura Andrés, Ramon Mirabet, Ismael Serrano i Mishima.

El cicle de Clàssica al Monestir va captivar tots els presents amb propostes altament rellevants i espectaculars, com el recital de Tina Gorina i Stanislav Angelov amb un programa dedicat a Puccini, la presentació del projecte de Carles Marigó i Pedro González i l'actuació del Quartet Vivancos, junt amb una casa Trachsler plena per escoltar la proposta de piano-fusió i flamenc de Carles Font.

Per tercer any consecutiu es va celebrar el cicle Delicatessen dedicat a les veus de dona i varen passar Joana i Carla Serrat, Selma Bruna i Myriam Swanson acompanyada del guitarrista Jordi Mena.

El públic familiar va gaudir i omplir els seients del Guíxols Arena amb l'actuació d'El Pot Petit.

Les músiques popular i urbana van estar representades per 31FAM en doble concert amb MUSHKAA, Niña Pastori, El Barrio, Crystal Figthers, Rodrigo Cuevas+Baiuca i La Pegatina+Macaco. Cadascun amb el seu estil van convertir el Guíxols Arena en un espai màgic ple de propostes captivadores.

Earth, Wind & Fire, Nancys Rubias+Fangoria i els festivals Remember When I Fake Gods x Playground ens van fer ballar fins no poder més, aportant un punt fresc a l’estiu més calorós dels últims anys.

Per acabar d'arrodonir aquesta magnífica edició es van incorporar al cartell els concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i el doble concert dels Amics de les Arts i The Tyets.

Com destaca el director executiu del Festival de la Porta Ferrada, Sergi Roselló: TheProject va agafar el repte d'anar creixent any rere any, vam iniciar la nostra direcció amb 11.000 espectadors i ara, 10 edicions després, estem a prop dels 60.000. Donem feina a més de 200 treballadors i dinamitzem el territori omplint hotels i restaurants durant els dies d'espectacles. Enguany, continua Roselló, avancem amb tot cap a la sostenibilitat total portant a terme diverses accions com gots reutilitzables, recollida de residus a les platges de la zona, reduint el consum de plàstic, utilitzant electricitat verda entre el més destacat. Hem potenciat la vida saludable, a través d'una proposta gastronòmica a l'abast de tothom. Hem continuat impulsant la producció circular amb la reutilització dels diferents elements escenogràfics i la separació de residus. Aquestes i d'altres iniciatives s'articulen per generar un impacte positiu i sostenible sobre la vida de la Costa Brava. Les accions de responsabilitat social omplen de sentit el compromís de TheProject amb la ciutat.

Per la seva part el 2on tinent d’Alcalde i Regidor del Festival Josep Saballs, destaca la consolidació de l’espai Guíxols Arena, com equipament únic al país per la celebració de concerts a l’aire lliure, i és que aquest any es posa de manifest més que mai , en haver acollit l’Idilic Festival que va rebre més de 10.000 espectadors en un cap de setmana, que sumats al 61è Porta Ferrada ens dona una assistència total que supera els 70.000 espectadors. Números aquests que ens permeten continuar creixent com a Festival, i com a Ciutat, i que fa que ens marquem objectius ambiciosos per al futur pròxim, buscant l’encaix entre la música i la cultura accessible i la convivència, que ens permetrà destacar com el Festival referent del país.

Albert Mallol, director artístic del festival apunta, artísticament la 61 edició del festival ha estat un equilibri de gèneres, i ha continuat donant suport de manera clara als intèrprets i creadors musicals catalans.

Volem agrair en nom de l’Ajuntament i l’empresa TheProject el suport que rebem de les institucions, patrocinadors, col·laboradors, veïns i voluntaris i especialment al públic fidel que ens visita any rere any, imprescindible per fer més gran el festival.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 26 August 2023 - 21:11:33 in Varios by Director