Els socialistes presenten una proposta al Ple de novembre per ratificar el compromís de l’Ajuntament de Terrassa amb les polítiques de gènere

La proposta s’emmarca en el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Des del PSC Terrassa posen el focus en les polítiques de gènere per aquest Ple de novembre. La regidora Montse Jiménez ha presentat en una roda de premsa una proposta de resolució pel Ple de novembre que consisteix a ratificar el compromís de l'Ajuntament de Terrassa amb l’erradicació i prevenció de la violència de gènere.

Segons els socialistes, aquesta proposta neix de la preocupació arrel que en una de cada tres ciutats de més de 40.000 governades pel Partit Popular amb coalició amb Vox, estiguin eliminant les regidories d’Igualtat, arribant a negar l'existència de la violència envers les dones. "La lluita feminista ha de ser més activa que mai davant d'aquells que intenten negar la seva existència", ha assegurat la regidora Jiménez.

A Espanya han estat assassinades 52 persones aquest any, 9 d'elles a Catalunya. Des de 2003, any en què es van començar a comptabilitzar, 1.237 dones han mort a conseqüència de la violència masclista. "Són dades que, sense dubte, reflecteixen la necessitat de combatre la violència masclista", ha declarat Montse Jiménez.

Per aquesta raó, el PSC Terrassa vol ratificar el compromís de l’Ajuntament de Terrassa amb les polítiques de gènere mantenint una col·laboració propera amb el teixit associatiu que treballa per la igualtat i instant a la implementació del contingut del pacte d'estat contra la Violència de Gènere i l'execució dels projectes sostinguts amb Fons Next Generation de la Unió Europea. Finalment, exigeixen a la Generalitat de Catalunya major dotació pressupostària per a millorar els recursos disponibles per a dones maltractades
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 09 November 2023 - 19:14:41 in Varios by Director