Reprenem el cicle de Grans clàssics del cinema

El proper dijous 14 de desembre el Cine-Club d'Amics de les Arts i JJ.MM. projectarà la pel·lícula de Billy Wilder "Perdición", un clàssic del cinema negre inspirat en un crim real. La sessió serà en VOSE i se celebrarà a partir de les 7 de la tarda a la sala Joaquim Vancells (Sant Pere 46). L'entrada és lliure i està oberta tant a socis com a no socis de l'entitat.

"PERDICIÓN" ("Double indemnity") de Billy Wilder és un clàssic del cinema negre de 1944, protagonitzat per Barbara Stanwyck, Fred MacMurray i Edward G. Robinson, amb guió de Billy Wilder i Raymond Chandler a partir de la novel·la curta de James M. Cain "Pacto de sangre", publicada l'any 1935 i basada en un crim real. La banda sonora és de Miklós Rósza i el vestuari d'Edith Head.

En el seu moment el projecte va tenir molts problemes amb la censura però, quan finalment es va poder rodar i estrenar, la pel·lícula va aconseguir set candidatures als Oscar (inclosa la de millor pel·lícula de l'any) i un èxit espectacular de crítica i públic.
Està protagonitzada per una dona que vol matar el seu marit per cobrar una indemnització i per un venedor d'assegurances que es deixa embolicar per col·laborar en l'assassinat.
L'any 1992 va ser inclosa a la llista de títols que cal preservar per a la posteritat.

CINE-CLUB D'AMICS DE LES ARTS I JOVENTUTS MUSICALS
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 07 December 2023 - 15:47:24 in Varios by Director