La Festa Major disposarà de motxilles vibratòries per a que persones sordes puguin viure l'experiència dels concerts de The Tyets i Chenoa

Es posaran a disposició 8 motxilles i 2 cinturons que reprodueixen el so en forma de vibracions

En dos dels concerts més destacats de la Festa Major de Terrassa, el de The Tyets el proper divendres i en el de Chenoa de dissabte, s'incorpora per primera vegada el servei de motxilles i cinturons vibratoris per a que persones sordes o amb baixa audició que porten audiòfon o implant coclear puguin gaudir dels concerts a través d'aquests dispositius. Aquests són un suport d'accessibilitat innovador, que es duu a terme per primera vegada a la ciutat, i que suposa una experiència extraordinària per a moltes de les persones sordes que en fan ús i que els obre la possibilitat de viure per primer vegada d'un esdeveniment multitudinari, en aquest cas un concert de música.

Així, gràcies a aquesta proposta, s'amplia la voluntat municipal d'obrir al màxim la festa gran de la ciutat a tota la ciutadania, sense distinció. Enguany s'havia treballat per a que tots la gran majoria d'actes de Festa Major fossin accessibles, incorporant la llengua de signes en espectacles familiars, en els actes d'inici de Festa Major, o el servei de bucle magnètic en els concerts programats a la plaça del Rector Homs.

Per a la regidora de Capacitat Diverses, Meritxell Lluís, "aquesta proposta ens apropa encara més a la plena inclusió a la ciutat i representa un avenç considerable en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat". "Que persones amb dificultats severes d'audició puguin viure, i sobretot sentir, la Festa Major és una gran notícia que ens apropa al nostre objectiu de treballar per la plena accessibilitat a Terrassa", ha afegit la regidora.


Reserva i funcionament

Des de l'Oficina de Capacitats Diverses municipal s'ha fet difusió a les entitats de la ciutat per posar a disposició aquest servei que funciona a través de la connexió a un sistema de transmissió d'àudio i que vibren al ritme de la música, permetent a la persona amb discapacitat auditiva experimentar-la d'una manera més tangible i sensorial. A més, també incorporen un bucle magnètic opcional, perquè les persones usuàries d'audiòfon o implant coclear puguin rebre el so de manera directa a la seva pròtesi auditiva.

Per a disposar del dispositiu en el concerts, la persona interessada haurà d'acudir al punt que s'instal·larà a l'espai del concert, on el responsable de l'empresa proveïdora, En Bucle, recollirà les seves dades i explicarà el funcionament i les condicions de la cessió, que és gratuïta. Després de la seva utilització, el dispositiu ofereix llibertat absoluta de moviment, es retornarà al punt d'informació.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 27 June 2024 - 11:05:28 in Varios by Director