L'Ajuntament reforça el servei de neteja i seguretat per Festa Major

Eco-Equip farà més incidència en els espais públics on se centrin els actes amb la neteja i la recollida de residus

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa un dispositiu de reforç dels serveis municipals tant de neteja com de seguretat des d'avui divendres i fins al proper dimecres 3 de juliol, amb l'objectiu de garantir la convivència durant tota la Festa Major i donar resposta a les diferents necessitats dels actes programats.

Per fer-ho, Eco-Equip disposarà durant la Festa Major d'un servei específic amb trenta cinc operaris i operàries, que representa un 13% més que l'any passat. A més, durant les tardes es farà un repàs de les zones afectades entre les 14 i les 17 h amb sis operaris i, a les 19 h, es farà el servei de buidat de papereres de les zones més crítiques amb tres operaris.

La neteja serà mecànica, a través d'escombradores, i manual, mitjançant escombres i bufadores. Així mateix, es contempla l'ús d'aigua freàtica és a dir, no potable, en zones puntuals on sigui necessari aplicar aquest mecanisme així com està previst fer un baldeig dels principals carrers en finalitzar les tasques de neteja tant manuals com mecàniques.

Eco-Equip instal·larà també sis punts de recollida selectiva (un contenidor per a cada fracció) en aquells espais on estan previstos actes multitudinaris, amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania la separació de residus generats durant els esdeveniments. Concretament, aquests punts de recollida selectiva estaran instal·lats a:

-Plaça Vella
-Plaça Nova
-Parc dels Catalans
-A la carpa del parc de Vallparadís
-Vapor Gran
-Plaça Didó

Segons apunta el tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i regidor de Neteja, Xavier Cardona: «Reforçar el servei d'Eco-Equip durant la Festa Major és una voluntat clara de donar resposta a les demandes de la ciutadania i ens serveix per posar en valor la necessària i important tasca dels operaris i operàries. Millorar el servei d'Eco-Equip és una prioritat de mandat i, com a tal, portem mesos de treball intern per millorar els processos i reforçar el model organitzatiu de la neteja».

Pel que fa a la seguretat, la Policia Municipal ha desplegat un dispositiu a la ciutat per garantir la seguretat, el civisme, la convivència i la fluïdesa del trànsit durant tota la Festa Major. En aquest sentit, fa incidència a la visibilitat de la presència policial, la prevenció de delictes patrimonials i evitar la congestió de trànsit a punts sensibles, amb:

Major presència i proximitat a les zones més concorregudes, mantenint el patrullatge i la vigilància permanent als actes per facilitar el contacte amb la ciutadania i la dissuasió de conductes infractores.

Control de conductes que puguin alterar la convivència amb especial atenció als furts de carteres i dispositius mòbils a persones que es troben zones d'aglomeracions, tenint una especial consideració a la presència policial als horaris més propers als tancaments.

-Regulació i ordenació del trànsit de vehicles a punts sensibles i quan impliqui una congestió rellevant així com afectació al transport públic.
-Prevenció i atenció a les violències sexuals i LGTBI-Fòbiques.
-Prevenció de conducció sota la influència de l'alcohol o drogues amb campanyes de detecció mitjançant controls estàtics específics.

Seguretat per als infants durant la Festa Major

El punt d'atenció als infants perduts és a l'atri de l'Ajuntament (Cos de Guàrdia de la Policia Municipal) al Raval de Montserrat. A més, a la Casa Soler i Palet (carrer de la Font Vella, 28) la ciutadania pot adquirir de forma gratuïta braçalets identificatius per als infants. Aquests són de color taronja fluorescent i permeten escriure el nom de l'infant i un telèfon de contacte.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 28 June 2024 - 12:26:16 in Varios by Director