Ciutadans (Cs) Terrassa demana "responsabilitats polítiques" a Marc Armengol per la sentència favorable a Mina

·El portaveu, Javier González, reclama també a l'alcalde, Alfredo Vega (PSC), que "expliqui què pensa fer ara" i recorda que la seva formació mai va donar suport a la decisió

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha demanat avui en roda de premsa "responsabilitats polítiques" al tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i que l'alcalde, Alfredo Vega "doni la cara i expliqui què pensa fer ara per a evitar que el procés pugui arribar a costar fins a 60 milions d'euros als ciutadans de Terrassa". Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 9 de Barcelona dóna la raó a l'empresa Mina Pública d'Aigües de Terrassa (concessionària durant 77 anys del servei local) i anul·la els acords del ple de desembre de 2016 que donaven per finalitzada la concessió i imposaven a l'empresa la reversió dels béns al consistori perquè, segons la magistrada, "no s'ajustaven a dret".


Javier González ha qualificat d'"una acció política irresponsable i inconscient" la decisió d'aquell ple municipal, que va prorrogar la concessió de Mina fins al desembre passat per a municipalitzar llavors el servei. La sentència "es pot recórrer, però és contundent", segons el regidor, i "dóna la raó a Ciutadans, que ha defensat amb vehemència el diàleg entre el sector públic i privat per a aconseguir acords". El responsable de Cs ha recordat que el seu grup municipal, sense entrar a valorar el model de gestió del servei d'aigua, mai va donar suport a l'acord plenari: "No estàvem en condicions de prendre una decisió tan complexa" i existien informes que advertien de "les possibles conseqüències econòmiques que la mesura podria comportar". En aquest sentit, González ha insistit a Vega en què "no es van fer bé les coses però encara som a temps de dialogar amb l'altra part afectada i revertir aquesta greu situació".


El portaveu de Ciutadans ha assenyalat que "la gent va votar al PSC per a fer una gestió ordenada i assenyada de la ciutat, no perquè s'aliés amb els partits populistes i nacionalistes que ens estan portant a un carreró sense sortida", en relació a la resta de grups municipals que van donar suport a la decisió de finalitzar la concessió amb Mina de la forma en què es va fer "malgrat que hi havia informes tècnics que el desaconsellaven". Per això, González ha demanat tant a l'equip de govern com a la resta de formacions responsables "un exercici de responsabilitat i autocrítica imprescindible" per a "reconèixer que no van fer bé les coses i buscar solucions", ha afirmat l'edil. Finalment el portaveu municipal ha advertit que "com més es dilati el procés, més diners costarà als ciutadans de Terrassa".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 09 April 2019 - 15:08:12 in Varios by Director