Ciutadans (Cs) Terrassa proposa fomentar el cens d'animals domèstics amb kits gratuïts per a recollir deposicions i netejar l'orina

El portaveu, Javier González, assenyala que "una radiografia real del nombre de gossos que hi ha a la ciutat permetrà una millor gestió de l'espai públic en el futur"


El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha proposat realitzar una campanya municipal per a "premiar als propietaris de gossos que inscriguin a les seves mascotes en el cens municipal amb kits gratuïts per a recollir les deposicions sòlides i netejar l'orina dels carrers". La iniciativa, que es debatrà en el pròxim ple, pretén incentivar amb aquest obsequi perquè els ciutadans compleixin amb la seva obligació de censar a les seves mascotes i poder així disposar d'una radiografia real del nombre d'animals de companyia que existeixen a Terrassa i quants hi ha en cada barri o districte. La informació "seria fonamental per a determinar on ha d'invertir l'Ajuntament en pipicans i zones d'esbarjo per a mascotes en el futur", ha assegurat.


Javier González ha explicat que els kits inclourien "un rotllo de bosses per a recollir excrements i un envàs per a emplenar amb líquid desinfectant per a miccions dels animals, evitant taques permanents en la via pública així com danys en el mobiliari urbà". L'edil ha assenyalat que "en alguna ocasió fins i tot han caigut fanals a causa de l'òxid que provoca l'orina dels gossos", i ha afegit que la formació taronja ha recollit "nombroses queixes d'associacions de veïns pels problemes de convivència en la via pública entre persones i gossos relacionats amb la higiene". Encara que ha reconegut que la conscienciació sobre la recollida de deposicions ha millorat, González ha afirmat que "el problema de l'orina continua sent una assignatura pendent".


Finalment, González ha conclòs que "aquesta fórmula, que ja s'està aplicant en diverses ciutats d'Espanya, permetria solucionar les inquietuds veïnals i els problemes de convivència, tenir una ciutat més neta i disposar d'informació fiable sobre el cens de mascotes per a una millor gestió de l'espai públic en relació amb els animals de companyia". D'aquesta forma, "serà possible avançar en temes com el respecte i el benestar animal sense recórrer a la denúncia". Els kits no només es lliuraran a les persones que realitzin registres per primera vegada, sinó que també tindrien dret els propietaris que ja han complert amb aquesta obligació i que ho sol·licitin en qualsevol de les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 10 February 2020 - 15:38:54 in Varios by Director