55 joves de la ciutat participen en una nova edició del Campus Ítaca

Un total d'11 instituts públics de Terrassa participen enguany en aquest projecte socioeducatiu

Aquest dilluns, 13 de juliol, comença una nova edició del Campus Ítaca per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). Enguany, un total de 55 alumnes de centres públics de la ciutat participaran en aquest campus. En aquesta edició, 11 dels instituts públics de la ciutat s'han sumat a aquest projecte socio-educatiu, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària. Una iniciativa que compta amb el suport econòmic de Banc de Santander, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental, així com d'un total de 19 ajuntaments, entre ells el de Terrassa.

El Campus Ítaca està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3er d'ESO amb l'objectiu de despertar el seu interès per a què, un cop acabada l'etapa d'educació secundària obligatòria, donin continuïtat a la seva formació post-obligatòria. Amb aquest objectiu se'ls ofereix un espai de convivència entre alumnes procedents d'entorns socials diferents, potenciant l'ús del català com a llengua vehicular.

En aquest Campus, que té lloc a la mateixa UAB, l'alumnat participarà en activitats formatives dirigides i dinamitzades per professorat de la UAB, amb l'objectiu que els i les participants estableixin un primer contacte amb les diverses àrees del coneixement i puguin trobar estímuls en aquelles en les que mostrin més interès.

Enguany, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, la Fundació Autònoma Solidària ha reestructurat el programa Campus Ítaca per ajustar-se a les recomanacions de les autoritats sanitàries i d'activitats de lleure. Així, s'han adoptat mesures per incrementar la neteja i la higiene, s'han adaptat espais i s'ha reduït el nombre de participants i els dies de durada del campus.

L'Ajuntament de Terrassa s'ha sumat, un any més, a aquesta iniciativa, en la que participa des de l'any 2004, i ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per a la participació d'aquests 55 alumnes de Terrassa al campus, sense cap cost per a les seves famílies.

Segons ha explicat el regidor d'Universitats, Pep Forn, "considerem molt positiva la participació d'aquests alumnes al Campus Ítaca, sobretot després d'un final de curs complicat i atípic. Ara tindran la possibilitat de participar en un projecte que els dona l'oportunitat de conèixer alumnes d'arreu del territori, compartir experiències i inquietuds i, al mateix temps, despertar i potenciar el seu interès per els estudis superiors".

El Campus Ítaca 2020 es distribuirà en dos torns. En el primer, que es durà a terme del 13 al 17 de juliol, participaran alumnes de l'Institut Terrassa, Can Jofresa, Mont Perdut, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. En el segon torn, del 20 al 24 de juliol, participaran els alumnes dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart.

Tots l'alumnat dels centres que participen al Campus Ítaca poden optar a les Beques salari Ítaca - Banc de Santander.

Trobareu més informació de les beques salari al web https://www.uab.cat/beques-ajuts/
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 10 July 2020 - 12:01:21 in Varios by Director