El PSC proposa la contractació de 20 agents cívics i 20 rastrejadors en el marc del Pla de Xoc contra la COVID-19

Els socialistes consideren que la principal prioritat de l’Ajuntament ha de ser evitar un segon confinament, que seria molt lesiu per l’economia de la ciutat.

El Grup Municipal Socialista ha presentat aquest matí les seves valoracions i propostes per al Pla de Xoc que s’aprovarà demà dijous en un Ple municipal extraordinari. El President del Grup Socialista, Alfredo Vega, ha explicat les esmenes que presentaran: “Hem de tenir mitjans per a prevenir els contagis, per això volem dur a terme dos plans d’ocupació específics. Un d’ells per a contractar 20 rastrejadors a la ciutat, en coordinació amb la Generalitat, i l’altre per a contractar 20 agents cívics que facin tasques d’assessorament, control i conscienciació per tota la ciutat sobre el compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries”. Així mateix, el PSC també proposa fer convenis de col·laboració amb laboratoris i afavorir la realització de proves als ciutadans egarencs que així ho desitgin; així com certes bonificacions a les taxes municipals a les empreses que han vist la seva activitat aturada durant els mesos de l’estat d’alarma.

Tanmateix els socialistes han valorat les propostes del Pla de Xoc presentat pel Govern Municipal, que descriuen com «dispers» i «sense context»: “La diagnosi és molt genèrica i no aporta el criteri de proximitat que ha de tenir un ajuntament”, afirma Alfredo Vega, qui conclou que no hi ha un context clar ni una explicació de quins són els criteris de repriorització dels recursos, ni per què hi ha partides que s’han valorat i d’altres no: «Només 2.000€ per material escolar per a infants en situació vulnerable, i 30.000€ per una pista de gel?».

D’altra banda, el portaveu del grup, Marc Armengol, ha presentat les propostes de resolució de cara al Ple ordinari del proper divendres. Els socialistes presentaran quatre propostes: recolzant la connexió ferroviària de Terrassa amb l’aeroport d’El Prat a través de la R-4, proposta que el Parlament ha rebutjat recentment; sobre la creació d’un Patronat o Consell de Comerç i Turisme, per impulsar aquestes dues indústries a la ciutat; sobre la participació dels ajuntaments en el Pla de recuperació de la UE i en la gestió dels fons provinents d’aquest pla; i finalment una altra en matèria de propostes educatives, per donar resposta a la bretxa digital i a les dificultats de l’inici del proper curs.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 23 July 2020 - 10:55:19 in Varios by Director