El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona presenta els primers noms de la seva edició número 53

Ambrose Akinmusire, Maria del Mar Bonet, Kenny Garrett, Vijay Iyer, Bobby McFerrin, Cécile McLorin Salvant, Dianne Reeves, Maria Schneider i Chucho Valdés, entre els primers noms confirmats

La sèrie flamenca De Cajón! compta de moment amb Chano Domínguez a duo amb Diego Amador, Dorantes, Estrella Morente i Tomatito

Wynton Marsalis rebrà al juliol la Medalla d'Or del festival abans del concert que tancarà l'edició número 52, la de l'any de la pandèmia

Després d'una edició, la número 52, que s'ha vist fortament afectada per les diverses vicissituds de la pandèmia i encara inacabada (queden els concerts de Brad Mehldau el 9 de juny i de la Jazz At Lincoln Center Orchestra amb Wynton Marsalis el 12 de juliol), el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, el festival de música –de llarg– més antic de la nostra ciutat, presenta una primera tongada de concerts que impliquen el retorn a la ciutat de figures com ara Bobby McFerrin, Dianne Reeves, Maria Schneider –que ha triat Barcelona per començar la gira de presentació a Europa del seu últim disc, Data Lords– i Chucho Valdés, padrí del festival, amb la seva nova obra de gran format: La Creación.

Altres concerts destacats inclouen el debut al nostre festival d'una de les grans dames de la cançó en català, la mallorquina Maria del Mar Bonet, que presentarà al festival el seu projecte jazzístic al capdavant de la Begues Big Band, i el retorn d'una de les grans veus del jazz d'avui, Cécile McLorin Salvant.

Com és habitual, el Conservatori del Liceu es converteix en la sala on hi haurà les delikatessen del festival, a banda d'un cicle de classes magistrals únic al món. Jakob Bro, The Charlie Parker Legacy Band, Vijay Iyer, Christian Sands, Ben Monder, Ambrose Akinmusire i Kenny Garrett són els primers noms confirmats que tocaran a l'escola del Raval.

L'Auditori de Barcelona presentarà també tres concerts especials al festival: un encàrrec fet al compositor català Enric Palomar, que estrenarà la seva obra Tres amores oscuros, amb quatre solistes joves d'impacte: els cantaors María José Llergo i Pere Martínez, i els pianistes Carles Marigó i Marco Mezquida. La guitarrista Mary Halvorson i el pianista Xavi Torres completen de moment l'oferta a l'Auditori.

Pel que fa al Retrat d'Artista, aquest any l'escollit és el multiinstrumentista Joan Chamorro, fundador i ànima de la Sant Andreu Jazz Band, d'on han sortit músics com, entre molts d'altres, Eva Fernández, Andrea Motis, Rita Payés i Joan Mar Sauqué. Chamorro presentarà al festival cinc concerts diferents, entre ells la celebració final dels primers 15 anys de la Sant Andreu Jazz Band en un concert que vol reunir tots els músics que n'han format part en algun moment.

De la llarga llista d'artistes catalans sempre presents al festival, destaca el debut del talentós Vic Mirallas que presentarà les cançons del seu nou disc.

La sèrie flamenca De Cajón!, un festival dins del festival, ja té quatre concerts confirmats: el retorn al Palau d'Estrella Morente amb un nou espectacle; Viviré, el concert que el guitarrista Tomatito dedica a Camarón de la Isla i tots els cantaores; el piano clàssic de tradició flamenca de Dorantes, i el duo de pianos ofert per Chano Domínguez i Diego Amador.

Podeu consultar el calendari de totes les actuacions a la pàgina web del festival, jazz.barcelona

Les entrades, amb el descompte del Bonus Cultura encara actiu, ja estan a la venda.

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 01 June 2021 - 15:17:56 in Varios by Director