Ciutadans Terrassa anima a celebrar les festes majors dels barris aquest 2021

El portaveu de Ciutadans Terrassa, Javier González, ha lamentat la falta d'iniciativa per part del govern municipal per a reprogramar aquesta activitat que compleix una funció social i econòmica tan important.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha anunciat que la seva formació sol·licitarà a l'Ajuntament de Terrassa que es “treballi amb les Associacions de Veïns un nou calendari perquè, durant el segon semestre de l'any 2021, les Associacions de Veïns que ho desitgin, puguin organitzar la seva festa major en els barris amb totes les garanties sanitàries que estableixi el PROCICAT”, en una Proposta de Resolució que es presentarà al ple municipal del mes de juny.

González ha exposat que “la pandèmia de la COVID-19 va impedir celebrar durant l'any 2020 les festes majors dels barris de Terrassa”, una mesura que, segons el portaveu taronja, “era necessària donades les circumstàncies sanitàries que es derivaven d'una pandèmia sense precedents”. Malgrat això, González ha lamentat “la falta d'iniciativa per part del govern municipal per a reprogramar aquesta activitat que compleix una funció social i econòmica tan important, i tan necessària per a ajudar a sortir de la crisi”.

L'edil taronja considera que, seguint la normativa del PROCICAT, es donen les condicions necessàries per a celebrar aquests esdeveniments. En aquest sentit, ha remarcat que “a la nostra ciutat, ja es va reprendre la Fira Modernista, i la Festa Major està programada, en diversos espais i amb els condicionants propis derivats de les exigències sanitàries”.

Per tot això, el Grup Municipal de Cs Terrassa proposa que l'Ajuntament de Terrassa “adopti un calendari perquè les Associacions de Veïns que ho desitgin puguin organitzar la seva festa major en els barris en el segon semestre del 2021” i insta el consistori a “facilitar a les Associacions de Veïns els mitjans per a la seva realització en un marc de retrobament de la ciutadania amb les seves tradicions més populars”. Des de Ciutadans, assenyala González, "volem fer una crida perquè totes aquelles associacions de veïns que no haguessin contemplat en els seus projectes la realització de la seva festa major puguin replanificar-les per a després de l'estiu”.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 08 June 2021 - 15:29:58 in Varios by Director