Terrassa consciencia sobre el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb activitats culturals

La fa莽ana de l'Ajuntament i el Monument de la Dona s'il路luminaran de blau el proper 20 de juny per recordar les persones que pateixen aquesta situaci贸

El servei de Solidaritat i Cooperaci贸 Internacional de l'Ajuntament de Terrassa ha programat un seguit d'activitats culturals per conscienciar la ciutadania entorn el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que cada any es celebra el 20 de juny, dia en qu猫 s'il路luminar脿 de color blau la fa莽ana de l'Ajuntament i el monument de la Dona Treballadora. L'objectiu 茅s recordar les persones d'arreu del m贸n que s贸n perseguides per motius de ra莽a, religi贸, nacionalitat, pertinen莽a a un grup social determinat o per opinions pol铆tiques i que o b茅 es troben en un altre pa铆s o han hagut de fugir de casa seva, per貌 encara es troben dins el seu territori nacional.

Entre les accions programades enguany, el Cinema Catalunya acollir脿 de nou la mostra de curtmetratges 鈥楶alestina amb ulls de dona', sobre la situaci贸 de les dones dels territoris ocupats. La cita ser脿 el dimarts 15 de juny a les 19.30h i l'organitzaci贸 va a c脿rrec de l'Associaci贸 H猫lia, Movimiento por la Paz, Health Work Comittees i Sodepau.

El dia 17 a les 19h es representar脿 al Teatre Alegria 鈥楩adwa', una pe莽a inspirada en la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, que explica la situaci贸 emocional del poble palest铆 i la seva riquesa cultural. L'entrada 茅s gratu茂ta per貌 cal fer reserva pr猫via al web: https://www.entrapolis.com/entradas/fadwa. L'organitzaci贸 anir脿 a c脿rrec de l'Associaci贸 Catalana per la Pau.

D'altra banda, el 22 de juny a les 19:30h es projectar脿 al Cinema Catalunya el film 鈥楤ienvenidos a Espa帽a', una pel路l铆cula que narra les viv猫ncies d'un grup de persones refugiades que acaben d'arribar a Espanya en dates nadalenques i s贸n allotjades en un barri de Sevilla, en un antic prost铆bul. L'entrada tamb茅 茅s gratu茂ta i l'organitzaci贸 va a c脿rrec de del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperaci贸 Internacional.

Finalment, fins el 26 de juny es podr脿 visitar a la Biblioteca Central l'exposici贸 鈥楻efugiades de lluny i de prop'. La mostra, a c脿rrec de l'Associaci贸 Catalana per la Pau, busca establir un di脿leg entre dos episodis hist貌rics de solidaritat internacional: la creaci贸 de la Maternitat d'Elna i l'arribada de refugiades sirianes a Jord脿nia.

En aquests darrers anys, Terrassa ha dedicat esfor莽os materials i econ貌mics en donar assist猫ncia a les persones refugiades. A m茅s, des de l'Ajuntament s'ha fet una aposta ferma en la promoci贸 del coneixement cr铆tic de diferents realitats i desigualtats amb l'objectiu de contribuir en la generaci贸 d'una consci猫ncia global en la ciutadania terrassenca, que derivi, des del coneixement m茅s aproximat de les situacions d'injust铆cia i desigualtat d'arreu del m贸n, vers una actitud activa i compromesa en la participaci贸 activa en la den煤ncia i en l'acci贸 transformadora d'aquestes realitats.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Friday 11 June 2021 - 17:40:05 in Varios by Director