Resposta de Concert Studio a les declaracions de la Generalitat de Catalunya sobre els terminis del concurs del Festival Jardins Pedralbes

De 34 concerts que es van organitzar al Festival Jardins Pedralbes 2022, 33 s’havien contractat feia més d’un any 

Després de la publicació ahir, dimecres 11 de gener de 2023, d'una primera notícia a La Vanguardia sobre la situació del Festival Jardins Pedralbes, en perill a causa de la demora per part de la Generalitat de Catalunya en facilitar els permisos pertinents, a la qual van seguir centenars de publicacions en mitjans locals, nacionals i internacionals, la Generalitat de Catalunya va respondre a alguns d'aquests mitjans de comunicació amb unes declaracions que Concert Studio vol matisar.

En aquestes declaracions, segons publiquen mitjans de comunicació com La Vanguardia, fonts de la Generalitat de Catalunya indiquen que el concurs que plantegen organitzar quedaria resolt a finals de març i que si l'any passat el festival es va poder dur a terme amb èxit, malgrat que el concurs es va convocar a l'abril, "creiem que enguany també es podrà organitzar, si es convoca al febrer".

El procés de licitació que va tenir lloc l'any passat es va resoldre, a favor de Concert Studio, el 14 de març de 2022. No obstant això, en aquest moment el festival ja comptava amb més de 30.000 entrades venudes i amb tots els concerts, excepte un, contractats. A més, la meitat dels espectacles ja estaven anunciats i a la venda.

Tots aquests concerts s'havien pogut contractar amb normalitat perquè no va ser fins a finals de gener de 2022 quan l'Ajuntament de Barcelona va comunicar que presentaria una licitació de propostes per a l'ús dels jardins del Palau de Pedralbes per a fer un festival de música durant els mesos d'estiu, època en què s'ha celebrat històricament el Festival Jardins Pedralbes.
 

Concerts a la venda des de 2019 per a l'edició de 2022

Com hem exposat anteriorment, 5 artistes portaven a la venda des de 2019, quan se'ls va contractar per a actuar en l'edició de 2020 del festival, una actuació que no va poder dur-se a terme a causa de la COVID-19 i que es va reprogramar a 2022. Aquests artistes són: James Blunt, Andrés Calamaro, LP, Crowded House i Alan Parsons. 3 artistes més portaven a la venda des de 2020: Patti Smith, Nile Rodgers & CHIC i Madness.

Un total de 8 artistes més estaven anunciats, i a la venda, des de 2021: Jethro Tull, The Beach Boys, Il Divo, George Benson, Kool and the Gang, Ben Harper, Diana Krall i Agnes Obel.

I 17 concerts es van anunciar el 16 març de 2022: Simply Red, Rosario, Blaumut, Diego el Cigala, Els Amics dels Arts, Raphael, Tom Jones, A-ha, Jorge Drexler, Paul Anka, Loquillo, Yann Tiersen, Jessie J, Gilberto Gil, Crystal Fighters, Pablo Alborán i Juanes. Tots aquests artistes, que es van anunciar dos dies després del resultat de la licitació a favor de Concert Studio, portaven mesos contractats, amb el corresponent pagament realitzat per la promotora, esperant a ser anunciats i a la venda. Només un concert es va contractar de forma posterior al resultat de la licitació del festival: Joss Stone.

Aquestes dades demostren la impossibilitat de poder organitzar un festival en només dos mesos com anuncia la Generalitat de Catalunya. Si el concurs es resolgués a finals de març, com el festival comença a principis de juny, seria del tot inviable en només dos mesos contractar artistes, sortir a la venda i organitzar una campanya de màrqueting per a vendre aquestes entrades. I això, sense esmentar el temps que porta la cerca i contractació de personal (en el festival hi treballen més de 700 persones), de proveïdors i del material necessari per a la seva realització. “Amb aquests terminis seria impossible la realització del festival”, declara Martín Pérez, director de Concert Studio i de la mostra.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 13 January 2023 - 16:07:36 in Varios by Director