L'alcalde, Jordi Ballart, expressa el seu condol per les víctimes del terratrèmol al Marroc

'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per les víctimes mortals del terratrèmol que ha sacsejat el Marroc aquesta matinada. L'alcalde vol traslladar la solidaritat de la ciutat de Terrassa amb les víctimes i totes les persones de les zones afectades pel devastador sisme que va patir ahir el país nord-africà.

El fort terratrèmol de 7 graus que ha sacsejat la part septentrional del Marroc en la matinada d'aquest dissabte (23.11 hora local) ha causat la mort d'almenys 632 persones i ha deixat 329 persones ferides, 51 d'elles en estat de gravetat, segons les darreres dades difoses aquest dissabte pel Ministeri d'Interior marroquí.

Ballart ha manifestat que "Terrassa està al costat de totes les víctimes d'aquesta tragèdia i de tota la comunitat marroquí, especialment, d'aquells terrassencs i terrassenques que tenen família i amistats al país. Compartim plenament el dolor i els expressem tota la nostra solidaritat".

L'Ajuntament de Terrassa posarà a disposició de les entitats que treballen al territori afectat les ajudes humanitàries d'emergència que el consistori té articulades per donar ràpida resposta a aquestes catàstrofes. A banda, l'Ajuntament es posarà a la disposició del Govern català i del Govern espanyol per totes les necessitats detectades en què es pugui col·laborar.

La Generalitat està activant un punt d'informació pels catalans i catalanes que necessitin informació dels seus familiars al país. També ha posat a disposició un telèfon de contacte coordinat per la Delegació del Govern al Nord d'Àfrica per atendre emergències dels catalans i catalanes afectats pel terratrèmol, al qual només s'ha de contactar per situacions d'emergència de les persones que es troben a la zona: Telèfon (amb WhatsApp): 0034 674 744 902; Telèfon marroquí: 00212 648 682 896.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 09 September 2023 - 12:03:52 in Varios by Director