L'alcalde activa en alerta el Pla d'Emergència Municipal per risc de fortes ventades a la ciutat

La previsió és de risc alt fins a les 19 h d'aquesta tarda i moderat fins les 19 h de demà divendres

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d'Emergència Municipal davant la previsió de forts vents durant el dia d'avui i de demà a la ciutat, atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, amb risc alt avui dijous fins a les 19 h, i moderat fins les 19 h de demà divendres.

L'activació del pla en fase d'Alerta per fortes ventades contempla, entre d'altres accions immediates, les mesures i recomanacions següents:

Activar els serveis municipals perquè, en cas que necessari, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades.
Seguir atentament la informació meteorològica i de l'estat de la xarxa viària, així com els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
Avisar i mantenir informada la població de la situació de risc per vent, donant a conèixer les mesures d'autoprotecció a prendre i fent seguiment especial d'aquella població que pugui considerar-se molt vulnerable (gent gran, amb necessitats mèdiques...).
-Des de Mobilitat, es posarà informació als panells informatius de mobilitat i TMESA reforçant el missatge municipal d'evitar els desplaçaments innecessaris
-Des de Medi Natural s'informarà a la població per tal que la població eviti visitar zones boscoses i l'Anella Verda.
-Des d'Espais Verds es senyalitzaran els parcs municipals amb recomanacions de no visitar-los si fa vent.
-Des d'Esports s'avisarà a les entitats esportives sobre el risc de vent i se'ls demanarà de no fer activitats a l'aire lliure en cas de produir-se.
-Des de Serveis Socials s'avisarà als esplais de la seva competència.
-Preveure l'obertura d'albergs d'acollida si fos necessari.
-Revisar l'estat dels grups electrògens.
-Fer el seguiment de les incidències que es puguin produir.

Consells d'autoprotecció en cas de fortes ventades: https://www.terrassa.cat/com-actuar-en-cas-de-fortes-ventades

Podeu seguir tota la informació a través del Twitter d'Emergències Terrassa @trsemergencies i a les xarxes socials corporatives de l'Ajuntament de Terrassa.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 02 November 2023 - 17:29:31 in Varios by Director