Dotze centres educatius de Terrassa participen en una nova edició del Campus Ítaca

Enguany, un total de 65 estudiants de la ciutat prendran part d'aquest programa socieducatiu adreçat a l'alumnat de tercer d'ESO

Aquest dimecres 26 de juny, es posa en marxa la vintena edició del Campus Ítaca per a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria. Enguany participaran d'aquest projecte un total de 65 alumnes de Terrassa, que cursen els seus estudis en dotze instituts públics de la ciutat: Institut Escola Pere Viver, Institut Ègara, Institut Can Roca, Institut Blanxart, Institut Cavall Bernat, Institut Montserrat Roig, Institut Terrassa, Institut Can Jofresa, Institut Feixes, Institut Torre del Palau, Institut Les Aimerigues i Institut Escola Sala Badrinas.

El Campus Ítaca, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària, està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d'ESO amb l'objectiu de motivar i incentivar l'alumnat perquè doni continuïtat a la seva formació un cop finalitzada l'etapa d'ensenyament obligatori. El regidor d'Universitats i Transferència de Coneixement, Pep Forn, ha explicat que: «El Campus Ítaca també vol ser un espai de trobada i convivència per a un alumnat procedent d'entorns socials diversos. Un entorn de confiança que permeti als i les estudiants establir un primer contacte amb el món universitari i oferir-los tota la informació sobre els estudis superiors i despertar així el seu interès per continuar amb la seva formació».

Durant la seva estada al campus, l'alumnat realitza activitats educatives dirigides per més d'un centenar de professionals i col·laboradors i col·laboradores vinculades a 25 departaments, instituts i centres de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'Ajuntament de Terrassa s'ha sumat de nou a aquest projecte, en què participa des de l'any 2004. El Campus Ítaca 2024 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 26 de juny i fins al 4 de juliol, participarà l'alumnat dels instituts Ègara, Can Roca, Blanxart, Cavall Bernat, Montserrat Roig i Pere Viver. Al segon torn, del 8 al 16 de juliol participarà l'alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Feixes, Torre del Palau, Les Aimerigues i Sala i Badrinas. El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària i que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander, la Universitat Autònoma de Barcelona, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori.

Nova edició del Campus Tecnològic d'Estiu

Ahir dimarts, 25 de juny, també es va posar en marxa la tercera edició del Campus Tecnològic d'Estiu. Una iniciativa organitzada pels serveis d'Educació i d'Universitats i Transferència de Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa adreçada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) de centres de secundària de la nostra ciutat en el marc del programa +Estiu amb finançament del Programa de Millora d'Oportunitats Educatives.

El campus es durà a terme entre la darrera setmana de juny i les dues primeres de juliol amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT-UPC), el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia (CITM-UPC) i l'Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC-UB). Hi participaran un total de 72 nois i noies (24 alumnes a cada curs) de diversos centres educatius participants al Pla Educatiu d'Entorn.

Durant la seva estada al campus, les i els joves estudiants tindran l'oportunitat de participar en tallers que van des de les Tècniques d'animació audiovisuals (CITM) a la Fabricació digital (ESEIAAT) o la realització d'un curtmetratge (ESCAC).
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 26 June 2024 - 11:12:10 in Varios by Director