Ciutadans (Cs) Terrassa defensarà els drets de les comunitats de veïns enfront de les màfies okupes

El candidat, David Aguinaga, qualifica d'"inacceptables" les situacions d'incivisme que s'estan produint en comunitats de veïns i barris

El candidat número 3 de Ciutadans (Cs) a Terrassa, David Aguinaga, ha afirmat avui que la seva formació "defensarà els drets de les comunitats de veïns enfront de les màfies okupes". Aguinaga ha qualificat d'"inacceptables" les ocupacions especulatives de "grups organitzats criminals que es dediquen a rebentar les portes d'habitatges i vendre les claus al millor postor" i "de màfies que ocupen pisos per a conrear marihuana". El candidat de Cs ha aclarit que "generen problemes i incivisme" i cal distingir-les de "les famílies que estan en situació d'emergència social i no poden afrontar els seus lloguers o hipoteques i que mereixen una atenció que des de l'ajuntament sempre s'intenta donar".

David Aguinaga ha recordat que la proposta de Cs, que ja va defensar el Grup Municipal en ple, és "combatre aquest problema instant als cossos policials que actuïn d'ofici en aquests casos" i "instant a Endesa i a l'Ajuntament que detectin els pisos en els quals hi ha sobreconsums pel cultiu de marihuana". El candidat ha insistit que "reclamem a l'Ajuntament i al Congrés de Diputats que siguin diligents a l'hora de posar en marxa mesures legislatives", com la bateria de mesures de la proposta de llei presentada per Ciutadans al Congrés en 2018 perquè "les comunitats de veïns afectades poguessin actuar davant els tribunals per a expulsar als que ocupen habitatges per a activitats il·legals", ha recordat.

D'altra banda, Aguinaga ha explicat que "és fonamental impulsar accions per a incrementar el parc d'habitatges públics de lloguer i pal·liar el dèficit que existeix a Terrassa", així com fomentar "operacions que facin baixar els preus actuals". El regidor ha apostat perquè el consistori "informi millor sobre que existeix una borsa de lloguer social on els propietaris poden posar els seus pisos en el mercat amb total garantia que cobraran el lloguer" i que fins i tot "els propietaris es poden beneficiar d'ajudes per a la rehabilitació". Sobre el problema dels grans propietaris, Aguinaga ha incidit que "la falta de diligència dels bancs a l'hora d'ocupar-se del seu parc d'habitatges ha creat un problema gravíssim de convivència en les comunitats i en els barris".

Finalment, a més de treure al mercat part dels habitatges buits, Cs ha proposat "impulsar la construcció d'habitatge públic de lloguer" i "facilitar a promotors que construeixin pisos de lloguer assequible". Tot això passa, segons el candidat, per "la col·laboració público-privada". Aguinaga ha admès que acabar amb el problema "requerirà una inversió important", que el consistori no podrà assumir sense el suport de la Generalitat i del Govern i una bona col·laboració amb el sector privat.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 23 May 2019 - 20:11:12 in Varios by Director