Solidaritat amb la vaga dels treballadors i treballadores de Nissan!

Pel futur de la ind煤stria!

Les entitats i organitzacions terrassenques signants convoquem una concentraci贸 davant l鈥橝juntament de Terrassa el dimarts 30 de juny a les 18:00h per mostrar tota la nostra solidaritat i suport a la plantilla de Nissan, en vaga indefinida des de principis de maig per defensar el seu futur industrial i els seus llocs de treball. De la mateixa manera, mostrem la solidaritat amb les plantilles de les empreses prove茂dores i depenents, algunes de les quals s贸n de la nostra ciutat, i d鈥檃ltres ind煤stries en perill com Continental a Rub铆.
La multinacional va anunciar el tancament de les f脿briques de Barcelona, tot i les mobilitzacions dels treballadors els darrers mesos. Nissan t茅 plantes a Catalunya, Cant脿bria i Castella i Lle贸, que generen 5.000 llocs de treball directes i 25.000 indirectes, molts dels quals s贸n de ciutadans/es de Terrassa.
Els sindicats i els/les treballadors/es van intentar buscar acords, sense que la direcci贸 mostr茅s cap intenci贸 de comprom铆s. I despr茅s es van mobilitzar fins que va comen莽ar la pand猫mia. Nissan ha aprofitat la situaci贸 de confinament i la regulaci贸 de la plantilla per accelerar la seva decisi贸 de tancar la seva activitat.
脡s primordial recordar el car脿cter estrat猫gic del sector d鈥檃utomoci贸 al nostre pa铆s, ja que representa el 10% del PIB i el 19% del total de les exportacions. Les 17 f脿briques de cotxes espanyoles generen 300.000 llocs de treball directes i 2 milions de llocs de treball indirectes. De cara a la reconstrucci贸 de la nostra economia despr茅s de v猫ncer al Covid-19, seran necess脿ries pol铆tiques industrials en defensa d鈥檜na ind煤stria sostenible, m茅s sobirana i creadora d鈥檕cupaci贸 de qualitat.
El comit猫 d鈥檈mpresa de forma unit脿ria va convocar la vaga per neutralitzar l鈥檕bjectiu de l鈥檈mpresa, de complir amb els seus compromisos comercials amb Mercedes, desafectant de l鈥橢RTO per causa del Covid-19 a la plantilla d鈥檜na l铆nia de producci贸 de centre de Zona Franca i els centres de Sant Andreu i Montcada. Els piquets rotatius i la participaci贸 de la plantilla s贸n tot un exemple de lluita i solidaritat obrera. El comit猫 d鈥橢mpresa ha denunciat les irregularitats de l鈥檈mpresa, a m茅s d鈥檕brir una caixa de resist猫ncia per tal de garantir que el desgast de la vaga sigui solidari entre la plantilla i tamb茅 oberta a aportacions de tota la poblaci贸. Demanem suport i solidaritat amb la caixa de resist猫ncia, i animem a col路laborar-hi (ES21 0049 1944 2623 1003 0440).
Exigim a la Generalitat i al Govern central que facin tots els esfor莽os perqu猫 el grup automobil铆stic mantingui la seva activitat industrial i l鈥檕cupaci贸 al nostre pa铆s, incloent la derogaci贸 de l鈥檃rticle 51 de l鈥橢statut dels Treballadors. Estan en joc 25.000 llocs de treball. I de la mateixa manera, exigim als nostres governs l鈥檃cord per una pol铆tica de nova ind煤stria, basada en la productivitat, innovaci贸 i sostenibilitat que generi sobirania econ貌mica i progr茅s a la societat.
Entitats signants: Comissions Obreres (CCOO), federaci贸 d鈥檌nd煤stria de la Uni贸 General de Treballadors (FICA-UGT), Federaci贸 d鈥橝ssociacions de Ve茂ns de Terrassa (FAVT), Moviment per les Pensions Dignes de Terrassa (MPD), PSUC-viu, EUCat, IVE, ICV, Podem i PSC
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Sunday 28 June 2020 - 09:45:53 in Varios by Director