Solidaritat amb la vaga dels treballadors i treballadores de Nissan!

Pel futur de la indústria!

Les entitats i organitzacions terrassenques signants convoquem una concentració davant l’Ajuntament de Terrassa el dimarts 30 de juny a les 18:00h per mostrar tota la nostra solidaritat i suport a la plantilla de Nissan, en vaga indefinida des de principis de maig per defensar el seu futur industrial i els seus llocs de treball. De la mateixa manera, mostrem la solidaritat amb les plantilles de les empreses proveïdores i depenents, algunes de les quals són de la nostra ciutat, i d’altres indústries en perill com Continental a Rubí.
La multinacional va anunciar el tancament de les fàbriques de Barcelona, tot i les mobilitzacions dels treballadors els darrers mesos. Nissan té plantes a Catalunya, Cantàbria i Castella i Lleó, que generen 5.000 llocs de treball directes i 25.000 indirectes, molts dels quals són de ciutadans/es de Terrassa.
Els sindicats i els/les treballadors/es van intentar buscar acords, sense que la direcció mostrés cap intenció de compromís. I després es van mobilitzar fins que va començar la pandèmia. Nissan ha aprofitat la situació de confinament i la regulació de la plantilla per accelerar la seva decisió de tancar la seva activitat.
És primordial recordar el caràcter estratègic del sector d’automoció al nostre país, ja que representa el 10% del PIB i el 19% del total de les exportacions. Les 17 fàbriques de cotxes espanyoles generen 300.000 llocs de treball directes i 2 milions de llocs de treball indirectes. De cara a la reconstrucció de la nostra economia després de vèncer al Covid-19, seran necessàries polítiques industrials en defensa d’una indústria sostenible, més sobirana i creadora d’ocupació de qualitat.
El comitè d’empresa de forma unitària va convocar la vaga per neutralitzar l’objectiu de l’empresa, de complir amb els seus compromisos comercials amb Mercedes, desafectant de l’ERTO per causa del Covid-19 a la plantilla d’una línia de producció de centre de Zona Franca i els centres de Sant Andreu i Montcada. Els piquets rotatius i la participació de la plantilla són tot un exemple de lluita i solidaritat obrera. El comitè d’Empresa ha denunciat les irregularitats de l’empresa, a més d’obrir una caixa de resistència per tal de garantir que el desgast de la vaga sigui solidari entre la plantilla i també oberta a aportacions de tota la població. Demanem suport i solidaritat amb la caixa de resistència, i animem a col·laborar-hi (ES21 0049 1944 2623 1003 0440).
Exigim a la Generalitat i al Govern central que facin tots els esforços perquè el grup automobilístic mantingui la seva activitat industrial i l’ocupació al nostre país, incloent la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors. Estan en joc 25.000 llocs de treball. I de la mateixa manera, exigim als nostres governs l’acord per una política de nova indústria, basada en la productivitat, innovació i sostenibilitat que generi sobirania econòmica i progrés a la societat.
Entitats signants: Comissions Obreres (CCOO), federació d’indústria de la Unió General de Treballadors (FICA-UGT), Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), Moviment per les Pensions Dignes de Terrassa (MPD), PSUC-viu, EUCat, IVE, ICV, Podem i PSC
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 28 June 2020 - 09:45:53 in Varios by Director