ALMA Festival Jardins Pedralbes tanca la seva primera edició al Poble Espanyol amb 48.000 assistents

-El festival, que acaba avui, ha acollit 15 jornades de concerts des de l'11 de juliol
-El 3 de juliol, de forma prèvia a l'inici del festival, es va celebrar en el marc d' ALMA el tradicional sopar solidari de Sant Joan de Déu


Aquest dijous conclou la primera edició d'ALMA Festival Jardins Pedralbes al Poble Espanyol, i ho fa amb un èxit rotund de convocatòria: 48.000 assistents que durant 15 dies han gaudit dels concerts d'Anastacia, Fito Paez, Chris Isaak, Toquinho, Gustavo Santaolalla, LP o Zahara, entre d'altres. Aquest dijous seran Goran Bregović i la Balkan Paradise Orchestra els que posaran punt i a part a una programació eclèctica i d'alt nivell.

Per a Martín Pérez, director del festival i de Concert Studio, “aconseguir que 48.000 persones ens hagin acompanyat en aquest nou espai és una victòria. El públic ha estat al nostre costat i ha trobat al Poble Espanyol un nou espai on gaudir de la música de la mà d' ALMA”. Aquesta victòria queda demostrada també pels concerts que han aconseguit sold out, com Guitarricadelafuente i les dues dates de Fito Paez.

Demostrant la seva aposta pel talent emergent, el festival ha tornat a comptar en aquesta ubicació amb l'Escenari Village, en què han actuat artistes emergents com Sara Terraza, Emilia i Pablo i Lucia Tacchetti, entre d'altres, a més de la banda de Jordi Évole, Los Niños Jesús. I ha estat al Village on s'ha allotjat l'espai gastronòmic, que aquest any ha comptat amb La Pizza del Born, Romeo & Croqueta, Il Giardinetto i Flash Flash.

I, com ja és tradició, el festival ha tornat a organitzar aquest any el tradicional sopar solidari de Sant Joan de Déu. La vetllada va consistir en un esdeveniment benèfic destinat a millorar el diagnòstic i els tractaments dels nens i nenes amb malalties minoritàries. La nit va comptar amb els directes de The Velvet Candles, Clara Gispert i la magistral actuació de l'artista internacional Carlos Núñez.

El públic s'ha repartit entre un 60% d'assistents procedents de Barcelona, ​​un 15% de la resta de Catalunya, un 15% nacionals i un 10% internacionals, unes xifres que ratifiquen l'aposta del festival per fomentar un turisme cultural i de qualitat a Barcelona i per oferir una proposta musical de prestigi als habitants de la capital catalana.

L'èxit d'aquesta edició ha estat possible gràcies al suport incondicional dels patrocinadors, col·laboradors, artistes, mitjans de comunicació i, per descomptat, al públic que n'ha demostrat l'entusiasme i la fidelitat una edició més. Agraïm el suport a la cultura de patrocinadors i col·laboradors com Banc Sabadell, Indra, La Vanguardia, Casa Viva, Renfe, Intercontinental Barcelona, ​​Eurostars Hotel Company, Schweppes, Cervezas San Miguel, Brugal, Roku Gin, Pedregosa, Yamaha, Ticketmaster, Cadena 100, COPE, Mikakus i Nacex.

El festival finalitza aquesta nit la seva primera edició al Poble Espanyol, però ja està treballant en la preparació de la seva propera cita, sobre la qual donaran més informació en els propers mesos.


DADES DE TANCAMENT:


• 15 jornades de concerts a l'Auditori principal (3 d'ells amb cartell doble) i 14 xous al Village

• El pressupost total ha estat de 3.000.000 €

• El festival ha generat un impacte aproximat de 380 llocs de treball directes i indirectes

Sobre l' ALMA Festival Jardins Pedralbes:


L´ALMA Festival Jardins Pedralbes és un esdeveniment musical de renom internacional que se celebra anualment a Barcelona i que aquest any ha canviat d´ubicació: dels jardins de Pedralbes al Poble Espanyol.

Amb una combinació única de música en viu i un entorn natural i històric enlluernador, el festival ha guanyat reconeixement internacional i ha esdevingut una parada imprescindible al calendari d'esdeveniments musicals.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 27 July 2023 - 13:28:05 in Varios by Director