Terrassa celebra les Jornades Europees de Patrimoni del 13 al 15 d'octubre

Amb motiu de la celebració, el Museu de Terrassa organitza diferents jornades de portes obertes i activitats pedagògiques durant tot el cap de setmana

Jornades Europees de Patrimoni a CatalunyaEls dies 13, 14 i 15 d'octubre, Terrassa se suma, un any més, als actes de celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l'organització de diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom per donar a conèixer i posar en valor el patrimoni cultural de Terrassa.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d'Europa, és «Patrimoni viu» i fa referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació i que, actualment, es continuen mantenint. Així, durant tres dies, les diferents activitats que es duran a terme examinaran com el patrimoni d'ahir s'ha convertit en el patrimoni d'avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

Les Jornades, iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea des del 1991, són la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni. A Catalunya estan impulsades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació de Micropobles de Catalunya i l'Associació Capital de la Cultura Catalana.

Cada any s'organitzen arreu d'Europa més de 70.000 actes que contribueixen a la conscienciació del patrimoni comú europeu i la necessitat constant de la seva protecció, així com la necessitat de crear experiències de patrimoni cultural compartit, promoure la inclusió i fomentar la creativitat i la imaginació.

Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat enguany les següents activitats:

Portes obertes a la Seu d'Ègara

Divendres 13 d'octubre i dissabte 14 d'octubre: de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 15 d'octubre, d'11 a 14 h.
Organitza: Museu de Terrassa. Col·labora: Parròquia de Sant Pere.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

Divendres 13 d'octubre i dissabte 14 d'octubre: De 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
Diumenge 15 d'octubre, d'11 a 14 h.
Organitza: Museu de Terrassa.

Portes Obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís i visita per lliure a l'exposició temporal «Galí & Viusà. Art, amor, exili»

Divendres 13 d'octubre i dissabte 14 d'octubre: De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 15 d'octubre, d'11 a 14 h.
Organitza: Museu de Terrassa.

D'altra banda i també en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, el Museu de Terrassa organitza el taller familiar gratuït "El meu nom en iber" al Castell Cartoixa de Vallparadís. La iniciativa està destinada a infants de 6 a 10 anys que faran una visita guiada a l'àmbit d'arqueologia de l'exposició permanent del Castell Cartoixa de Vallparadís i realitzaran un penjoll de fang on posaran el seu nom amb escriptura ibera.

Taller familiar «El meu nom en iber»

Divendres 13 d'octubre a les 17.30 h al Castell Cartoixa de Vallparadís.

L'activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el formulari del web del Museu de Terrassa per part d'infants i adults de manera individualitzada.

A més, el diumenge 15 d'octubre, el Museu de Terrassa organitza la visita guiada «Galí & Viusà. Art, amor, exili». Una activitat que recupera el llegat i la memòria recent d'aquesta parella d'artistes terrassencs que van jugar un paper molt destacat en l'ambient cultural i artístic de la ciutat i que, pel seu compromís polític, es va veure obligada a exiliar-se a França.

Visita guiada a l'exposició temporal de llarga durada «Galí & Viusà. Art, amor, exili»


Dissabte 15 d'octubre a les 11 h (Grup 1) i a les 12 h (Grup 2). Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n).

L'activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el formulari del web del Museu de Terrassa.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 10 October 2023 - 12:48:55 in Varios by Director